آنها ترکیبی جدید از موادغذایی را یافتهاند که تأثیری تقریباً مشابه با روشهای درمانی رایج دارد. کلسترول مازاد خود موجب لختهشدن خون و تصلب شریانهای قلب میشود.
تا پیش از این دانشمندان میدانستند که برخی از مواد غذایی مثل بافتهای چسبناک جو و یا برخی از گیاهان بر گدار قادر به کاهش کلسترول خون تا حدود 77 درصد میباشند، اما تأثیر جمعی این مواد را مورد آزمایش قرار دادند. برای این کار 133 بیمار به مدت یک ماه تحت این رژیم ترکیبی قرار گرفتهاند که نتایج اولیه این آزمایشات کاملاً رضایت بخش بودهاست.
هر چه این ترکیب غذایی بیشتر رعایت شود، درصد کاهش میزان کلسترول به 30 نزدیکتر خواهد شد. با این وجود پژوهشگران معتقدند که تولید نهایی این ترکیب گیاهی همچنان نیازمند مطالعات بیشتری میباشد.
همه چربیها یکسان خلق نشدهاند.بیش از 30 سال بود که اکثر محققان فکر میکردند سالمترین رژیم غذایی آن است که درصد کالریهایی که منسوب به چربیها هستند در آن پایین باشد؛ اما امروزه این محققان به اشتباه خود پی بردهاند، آنها متوجه شدهاند همانطور که کلسترول خوب و کلسترول بد وجود دارد، چربیها نیز انواع مختلفی دارند. چربیهای خوب را میتوان در غذاهایی از قبیل ماهی، روغنزیتون،آووکادو و گردو پیدا کرد.
این غذاها سطح کلسترول خون را بهبود میبخشند و خطر ایست قلبی را کاهش میدهند، اما چربیهای اشباع شده که در گوشت قرمز، کره و بستنی یافت میشوند،سبب انسداد شرایین میشوند و نوعی دیگر از چربیها هم که در غذاهای فرآوری شده مانند مارگارین و بسیاری از غذاهای سرخ شده یا طبخ شده تجاری وجود دارد بسیار بدتر از انواع دیگر چربیها خواهد بود.
چربیهای خوب کاری بیش از کمک به حفاظت از قلب انجام میدهند. آنها حتی باعث میشوند سوزشهای ناشی از گرسنگی و خالی شدن معده به تعویق بیفتد.
گفتنی است افرادی که در رژیم غذایی پرنشاسته و کمچربی به سر میبرند، اکثر اوقات پس از صرف غذای خود به سرعت گرسنه و دچار سوزش معده میشوند.
چربیها به غذای ما طعم و بافت میبخشند که همین موضوع هم یکی از دلایل محبوبیت غذاهای آماده و ساندویچی است؛ اما باید بدانید که این دسته از مواد غذایی بیش از 2 برابر پروتئینها و کربوهیدراتها،کالری دارند.
تحقیقاتی که روی غذاهای آماده ساندویچی انجام شده، بیانگر آن است که این نوع غذاها نسبت به وزن یا حجمی که دارند،70 درصد بیش از غذاهای معمولی کالری تولید میکنند.
به عبارت دیگر، میزان انرژی این خوراکیها نسبت به وزن یا حجمی که دارند، خیلی زیادتر از غذاهای معمولی است. مشکل اصلی هم در همین جاست؛ یعنی افراد دقت نمیکنند که نباید غذاهای آماده وغذاهای معمولی را به یک حجم و اندازه میل کنند.
آکا ایران