دخترانی که در نوجوانی باردار می شوند، نیاز به مراقبت زیادی دارند. تغذیه ی این افراد بیشتر از افراد دیگر باید رسیدگی شود چون بدنشان هم باید مواد مورد نیاز جنین را تهیه کند و هم مواد مورد نیاز برای رشد خودشان را. با دکتر سلام همراه باشید تا به بررسی تغذیه ی مناسب در این دوران بپردازیم.
بارداریهای زیر سن 18 سال را نوجوان باردار میگویند. بهتر است که بارداری در این سن انجام نشود. چنانچه به هر دلیلی میخواهید در این سه باردار شوید.
قبل از بارداری و در طول بارداری مصرف شیر، مواد غذاهای حاوی پروتئین، غذاهای حاوی کلسیم و غذاهای حاوی آهن را افزایش دهید. غذاهای حاوی مواد ذکر شده در قسمت « افزایش نیازهای غذایی مادر در دورانبارداری » نوشته شده است.
کم خونی :
یکی از مشکلات شایع قبل از بارداری و در طول این مدت کم خونی ناشی از کمبود آهن است. همین امر باعث شده است که به همه ی خانمها در طول دوران بارداری مکمل آهن توصیه شود.
چنانچه زود خسته میشوید، موقع مطالعه و یا تماشای تلویزیون به خواب میروید، وقتی روی ناخنهای خود را فشار میدهید رنگ آن سفید میشود و خیلی طول میکشد تا به رنگ صورتی برگردد و هنگام برخواستن از حالت خوابیده چشمان شما سیاهی میرود، به احتمال زیاد دچار این مشکل هستید.
تغذیه نوجوان باردار
برای مطمئن شدن از موضوع به پزشک مراجعه و از روی آزمایش میزان هموگلوبین از این موضوع مطلع شوید.
در صورتی که دارای این مشکل هستید، از غذاهای حاوی آهن (غذاهای گوشتی، جگر، تخم مرغ، پسته) استفاده کنید، حدود یکساعت قبل و بعد غذا چای ننوشید. همراه با غذای خود مرکباتی مانند پرتغال،نارنگی، لیمو شیرین، لیمو ترش، آب لیمو بخورید.
اگر از داروهای ضد اسید معده استفاده میکنید. میزان جذب آهن بدن شما کم میشود. بهتر است با زیادکردن وعدههای غذایی، خوب جویدن غذا، پوشیدن لباسهای راحت، نخوردن قهوه، چای و ادویه جات نیاز خود را به این داروها کاهش دهید. همچنین میتوانید در میان وعده (ساعت 10 صبح یا عصرانه ) که از این داروها استفاده نمیکنید، یک سیخ جیگر کباب شده بخورید.
آکا ایران