فرنی :
روش تهیه فرنی با شیر پاستوریزه گفته میشود. فرنی را میتوان با آب هم تهیه کرد. فرنی تهیه شده با شیر پاستوریزه مغذی تر است. اضافه کردن شیر پاستوریزه و حرارت دیدن آن مشکلی به وجود نمیآورد ولی جهت احتیاط و یا زمانی که از چهار ماهگی مجبور به شروع تغذیه کمکی شده اید بهتر است فرنی را با آب تهیه کنید.
روش تهیه با آب مانند همین روش است فقط به جای شیر، آب میریزیم.
یک لیوان شیر پاستوریزه (زیاد پر نباشد ) را در قابلمه ریخته و صبر می کنیم تا جوش بیاید سپس دو قاشق مرباخوری آرد برنج و مقدار کمی شکر در آن میریزیم و روی شعله ملایم گذاشته و به طور مداوم به هم می زنیم. زمانی که کمی از شیر مادر غلیظتر شد فرنی آماده است.
این فرنی را در یخچال نگهدارید و به نوزاد بدهید. دقت کنید که بعد از 24 ساعت هر چه اضافه مانده بود دور بریزید و دیگر استفاده نکنید.
حریره بادام :
یک لیوان شیر پاستوریزه (زیاد پر نباشد ) را در قابلمه بریزید و صبر کنید تا جوش بیاید. دو قاشق مرباخوری آرد برنج و 5 عدد بادام رنده شده و کمی شکر در آن ریخته و روی شعله ملایم میگذاریم. به طور مداوم محتویات قابلمه را هم میزنیم تا موقعی که کمی غلیط شود.
برای تهیه بادام رنده شده، بادام را در آب گرم انداخته و بعد از بیرون آوردن پوست آن را جدا میکنیم. سپسبادام را روی الک میکشیم، بادام نرم شده از زیر الک بیرون میآید. میتوانید بادامها را با دستگاه خرد کنید و سپس آن را صاف نمایید ولی روش قبلی بهتر است. میتوانید به جای بادام رنده شده از شیره بادام استفاده کنید.
برای تهیه شیره بادام 20 عدد بادام را پوست کنده و در آب جوش بجوشانید، بادامها را جدا نموده و از آب آن استفاده کنید.
پوره سیب زمینی :
سیب زمینی را در آب گذاشته و تا آب پز شد کامل آن را میجوشانیم. سپس پوست سیب زمینی را جدا کرده و آن را کاملا له میکنیم. کمی آب یا روغن مایع به سیب زمینی له شده اضافه میکنیم تا به شکل نیمه مایع درآید.
زرده تخم مرغ :
تخم مرغ را آب پز میکنیم. تخم مرغ باید کاملا پخته و سفت شود. سپس پوست تخم مرغ و قسمت سفیدی آن را جدا کرده و زرده تخم مرغ را بدست می آوریم. زرده را در آب یا روغن مایع له میکنیم.
حلیم حبوبات :
حبوبات (عدس، ماش، لوبیا، نخود) را از شب تا صبح در آب میگذاریم. صبح آب را ریخته و حبوبات را به طور کامل میپزیم. پوست آنها را کنده و آنها را در آب یا روغن مایع له مینماییم.
آکا ایران