ام اس، یک اختلال مزمن است که به اعصاب نخاعی، مغز و اعصاب بینایی آسیب می زند. اسکلروزیس، به معنای زخم است و افرادی با این بیماری، در پاسخ به آسیب عصب، در چندین ناحیه بطور توسعه یافته دچار بافت اسکار میشوند؛ البته بستگی به این دارد که آسیب، در کدام ناحیه به وقوع پیوسته باشد. نشانه ها ممکن است شامل مشکلاتی در کنترل عضلات، تعادل، بینایی و یا گفتار باشد.
1- نشانه های ام اس: ضعف یا بی حسی
آسیب عصب، میتواند علت شایعی برای اتفاقات زیر باشد:
– ضعف دربازو یا پا
– بی حسی
– ازدست دادن تعادل
– گرفتگی عضلات
این نشانه ها، ممکن است منجربه سکندری خوردن مکرر ویا مشکلات راه رفتن شود.
2- نشانه های ام اس: مشکلات بینایی
بیش از نیمی از افرادی که ام اس دارند، مشکلات بینایی را نیز تجربه میکنند. این مشکل به نام “ اپتیک نوریتیس” معروف است . این التهاب از عصب بینایی، ممکن است باعث تاری دید، از دست دادن دید رنگ، چشم درد و یا کوری، بطور معمول در یک چشم شود. این مشکل معمولا موقتی است و ممکن است برای چند هفته ثابت بماند. در بسیاری از افراد، مشکلات بینایی از اولین نشانه های ام اس است.
3- نشانه های ام اس: مشکلات گفتاری
اگرچه که این مشکل، نسبت به مشکلات بینایی، کمتر شایع است، اما برخی از افراد مبتلا، دچار لکنت زبان توسعه یافته میشوند. این اتفاق، زمانی می افتد که ام اس، به اعصابی که سیگنال های گفتاری را از مغز حمل میکنند، آسیب بزند. در برخی افراد، نیز مشکلات بلع وجود دارد.
سایر نشانه های ام اس
این بیماری میتواند عوارضی در هشیاری ذهنی نیز، داشته باشد. در برخی از افراد مبتلا،حل مشکل طولانی ترشده و در بقیه افراد، ممکن است از دست دادن حافظه را بصورت خفیف، تجربه کرده باشند. گاهی برخی از افراد مبتلا نیز، دارای مشکلاتی در تمرکز هستند. بیشتر افراد مبتلا، مشکلات کنترل کم، یا ازدست دادن کنترل مثانه را نیز، تجربه میکنند؛ علت نیز این است که سیگنال های بین مغز و مثانه قطع شده است . و بالاخره ” خستگی” نیز یک مشکل شایع است . شما ممکن است حتی بعد از یک خواب شبانه خوب، احساس کنید بسیارخسته هستید.
ام اس در مقابل سکته مغزی
گیجی، لکنت زبان و ضعف عضلات، میتواند نشانه هایی از ام اس باشد؛ اما آنها می توانند نشانه هایی از سکته مغزی نیز باشند. هرکسی که به طور ناگهانی، مشکلاتی در صحبت کردن و یا حرکت اندام هایش داشت، باید بلافاصله به اورژانس برده شود. درمان سکته مغزی در اولین ساعات، شانس بهبودی را بسیار بالا می برد.
√بخش دوم این مقاله را پیگیری کنید: همه چیز درباره مولتیپل اسکلروزیس یا ” ام اس” – بخش دوم
برگردان: سیما آزادفلاح