بسیاری از بیماری ها ابتدا به صورت علائمی ساده و با برخی دردها و ناراحتی ها خود را نشان می دهند که اگر به موقع متوجه آن ها شویم می توانیم تا حدود زیادی جلوی پیشرفت بیماری را بگیریم و درمان شویم. در اینباره بعضی از علائم مختص خانم‌هاست که به هیچ وجه نباید بی اهمیت تلقی شوند. متاسفانه بسیاری از خانم‌ها این علائم را جدی نمی‌گیرند و به پزشک مراجعه نمی‌کنند. در این مطلب قصد داریم به علائمی بپردازیم که لازم است خانم ها در صورت مشاهده آن ها به پزشک مراجعه نمایند تا بررسی های لازم صورت گیرد.


تورم پستان و تغییر رنگ
تورم پستاان یکی از علائمی است که حتما باید به عنوان یک هشدار جدی تلقی شود. گرچه این حالت طی دوران قاعدگی و بارداری بسیار شایع است اما در طولانی مدت غیرعادی بوده و باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرد. بروز لکه‌های بنفش یا قرمز رنگ، تغییر رنگ طبیعی و تورم خود به خود می‌تواند نشانه‌ای از سرطان التهابی پستان باشد.
تورم شکم
این حالت نیز در دوران قاعدگی شایع است. بعضی از حساسیت‌های غذایی نیز گاه با احساس تورم و نفخ چند روزه همراه باشد. اما تورم بیش از یک هفته ممکن است هشداری زودهنگام برای سرطان تخمدان محسوب شود. البته سرطان تخمدان با علائم دیگری نیز همراه است که از جمله می‌توان به احساس سیری سریع یا سنگینی پس از غذا، مشکل در غذا خوردن، تکرر ادرار و افت دائم انرژی اشاره کرد. این علائم ممکن است کمی مبهم بوده و فرد به سادگی متوجه نشود. به همین دلیل است که در بسیاری موارد، سرطان تخمدان تا مراحل پیشرفته تشخیص داده نمی‌شود. از همین رو به خانم‌ها توصیه می‌شود در صورت بروز دردهای مداوم شکمی حتما به متخصص زنان مراجعه نمایند.
مدفوع تیره یا خون آلود
رنگ مدفوع با توجه به برنامه غذایی ممکن است تغییر کند. به عنوان مثال مکمل‌های آهن یا داروهای ضداسهال باعث سیاه شدن مدفوع می‌شوند. اما در صورت مصرف چنین داروهایی شاید دچار خونریزی در دستگاه گوارش باشید. اما اگر زنی علاوه بر این مشکل از هموروئید، شقاق، دیورتیکول، بیماری‌های التهابی روده، سرطان و دیگر ناراحتی‌های گوارشی رنج می‌برد، حتما باید با پزشک مشورت کند.
تنگی نفس غیر معمول
بالا رفتن سریع از پله‌ها موجب نفس‌نفس زدن در همه افراد می‌شود اما تنگی نفس پس از یک فعالیت سبک می‌تواند نشانه‌ای زودهنگام از مشکلات جدی در ریه‌ها یا قلب باشد. در چنین شرایطی لازم است به پزشک مراجعه کرد. یکی از علل تنگی نفس اختلال خون‌رسانی شریان کورونری است. در این حالت جریان کافی خون به عضلات قلب نمی‌رسد که ممکن است به علت انسداد جزئی یا کامل شریان‌ها باشد. عدم تشخیص انسداد کامل می‌تواند منجر به حمله قلبی شود.
درصورتی‌که تنگی نفس با علائمی مانند همراه با درد سینه، حالت تهوع و سرگیجه همراه باشد نیاز به مراجعه اورژانسی خواهد بود.
مریم سادات کاظمی

 

منبع: روزنامه سپید