برای شناسایی علائم آسم در بدن بهتر است به برخی نشانه های تنفسی دقت کنید، عوامل ژنتیکی، محیطی و آب و هوایی نقش زیادی در شدت یافتن این بیماری ایفا میکنند . اگر دچار خس خس سینه ، سرفه در زمان خندیدن یا تنگی نفس می شوید بهتر است به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید.
مشکلات تنفسی، درد قفسه ی سینه و خس خس سینه؛ اینها فقط تعدادی از علائم مشخص آسم به حساب می آیند. بیماری ای که بر اثر التهاب مزمن راه های هوایی مربوط به نای به وجود می آید.
به عقیده ی محققین، تعداد زیادی از افراد کشورهای پیشرفته بالغ بر یک نفر از هر دوازده نفر، با مشکل آسم دست و پنجه نرم می کنند. اینکه چرا میزان این بیماری به این حد رسیده، سوال بسیار پیچیده ای است.
متخصصان این طور تصور می کنند که تمایل بیش از حد انسان برای زندگی در یک محیط بدون میکروب و بسیار تمیز و استریل باعث شده است که بدن و ریه های ما کمترین انعطاف پذیری را در مقابل محرک های جزئی از خود نشان دهند. البته تحقیقات جدید نشان می دهد که علت آسم از ترکیب عوامل محیطی و ژنتیکی تشکیل می شود.
متخصصان معتقدند که آسم نوعی سندرم است نه بیماری ، زیرا از پیچیدگی بسیار بالایی برخوردار است. همچنین راه های بروز و دوره ی این مشکل متغیر بوده و به راحتی قابل تعریف و توضیح نیست.
حال باید توجه داشت که چگونه می توان گفت مشکلات تنفسی شما منشاء آسم دارند یا غیر آسم؟
هنگام خندیدن دچار سرفه می شوید
فرقی نمی کند که در حال ورزش باشید و یا در خواب، این نوع سرفه ارتباط تنگاتنگی با آسم دارد. البته در این بخش نمی توان سایر مشکلات تنفسی را به طور کلی غیر محتمل شمرد، اما اگر دچار تنگی نفس و سایر علائم ذکر شده در بالا می شوید، آسم می تواند تنها مقصر این مشکل باشد.
مشکلات تنفسی شما با آلرژی در ارتباط است
به عقیده ی متخصصان ، بسیاری از مواد حساسیت زا می توانند محرک آسم نیز باشند. آنها می گویند که اگر مشکلات تنفسی در مواقعی نظیر نزدیک شدن به گربه و یا سایر حیوانات و حضور در محیط های آغشته به گرده ی گیاهان رخ دهند و به خصوص اگر این علائم به همراه علائم آلرژی مانند عطسه و خارش چشم بروز کنند، نشانه ی خوبی دال بر ارتباط آسم و آلرژی به شمار می آید.
عوامل دیگری که محرک هستند
همراه با عوامل حساسیت زا که در بالا ذکر شد، دود سیگار و محیط سرد و یا خشک نیز می توانند از محرک های آسم به شمار آیند.
اگر در کودکی به آسم مبتلا بوده اید و حالا از مشکلات تنفسی رنج می برید، می توان حدس زد که الان هم آسم دارید.
همچنین اگر مشکل آسم در محل کار و یا در محل هایی خاص بدتر شد، این یک هشدار به حساب می آید تا متوجه شوید با آسمی مواجه هستید که تحت تأثیر محرک های محیطی قرار می گیرد؛ به عنوان مثال نانوایی که به مخمرهای موجود در محیط کاری اش حساس بوده و پس از تنفس در چنین محیطی، دچار آسم می گردد.
از کودکی آسم داشته اید
ابتلا به آسم از سنین کودکی در میان بسیاری از بزرگسالان مبتلا به این مشکل، مشترک است. در بسیاری از موارد، این افراد با اجتناب از قرارگیری در برابر محرک ها و محیط های خاص، سبب توقف موقتی نشانه های آسم در خود می شوند. اما با تصور اینکه به این مشکل غلبه کرده اند و طی افزایش سن، با انجام ورزش های سنگین و یا استعمال دخانیات سبب بازگشت نشانه های آسم در خود می شوند. بنابراین اگر در کودکی به آسم مبتلا بوده اید و حالا از مشکلات تنفسی رنج می برید، می توان حدس زد که الان هم آسم دارید.
در هنگام بازدم، خس خس می کنید
به عقیده ی محققان احتمال اشتباه گرفتن خس خس سینه ی مربوط به آسم با همین نشانه در بیماری دیگری به نام رال بسیار زیاد است. بیماری رال می تواند بیماری های تنفسی دیگر نظیر برونشیت را نشان دهد. این مشکل معمولا در اثر انسداد بینی و تجمع مخاط در قفسه ی سینه ایجاد شود. یکی از راه های تمایز این دو بیماری از هم این است که خس خس مربوط به آسم بیشتر شبیه یک صدای بم بالاست که در هنگام بازدم شنیده می شود، در مقابل خس خس مربوط به رال، یک صدای متراکم است که در هنگام دم متوجه آن می شوید.
اسپری استنشاقی موثر به نظر نمی رسد
اگر از اسپری استنشاقی استفاده می کنید و با این کار مشکل تنفسی تان کاهش می یابد، می توان گفت آسم دارید. ولی بسیاری از بیماران احساس می کنند که اسپری روی بیماری آنها موثر نیست. به عقیده ی محققین بسیاری از بیماری ها علائم تنفسی دارند و اگر اسپری استنشاقی موثر نباشد، می تواند بیانگر آن باشد که شما از آسم رنج نمی برید.
به پزشک مراجعه کنید
محققین تأکید می کنند که تمایز آسم با سایر بیماری های تنفسی کار بسیار سختی است. اگر از مشکلات تنفسی رنج می برید، نمی توانید آن را نادیده بگیرید؛ به عنوان مثال تنگی و فشار قفسه ی سینه می تواند نشانه ای از یک حمله ی قریب الوقوع قلبی باشد. پس بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا با تشخیص و درمان این مشکل، به سلامتی خود کمک کنید.
سایت تبیان