می خواهیم در این بخش به بررسی خواص درمانی گیاه گشنیز بپردازیم ، این گیاه در زمینه مشکلات معده بسیار مفید و موثر خواهد بود، می توانید از این گیاه دمنوشی خوشمزه تهیه کنید و با کمک آن دردهای جسمی خود را درمان کنید
– گشنیز گیاهی است علفی به ارتفاع تا ۶۰ سانتیمتر با ساقهای راست. برگهای آن دو نوع است: برگهای قاعده گیاه لوب و دندانهدار و برگهای قسمت بالاتر ساقه به علت تقسیمات زیاد به صورت رشتههای باریک درآمدهاند.
قسمت مورد استفاده گیاه میوه آن است که عوام به آن دانه میگویند. این میوهها کروی و کوچک و دارای بوی مطبوعی میباشند. البته برگهای گشنیز به عنوان سبزی خوراکی مصرف میشود.
گشنیز مقوی معده، ضداسپاسم، ضدنفخ و ضدمیکروب، ضدقارچ، درمان گاستریت، برطرف کننده اسهال و ترش کردن معده است.
یکی از مصارف عمده گشنیز در جهان تهیه ادویهجات به خصوص پودر کاری است. در طب عوام به عنوان ضدکرم و کاهش دهنده درد مفاصل و روماتیسم مصرف میشود.
در صورتی که در میوه یا اسانس، ترکیبات کومارینی، از جمله ۵ و یا ۸ متوکسی پسورالن وجود داشته باشد، ممکن است مصرف آن در بعضی افراد باعث حساسیت شود.
به منظور تهیه چای، یک تا سه گرم میوه را درست قبل از مصرف خرد کرده و روی آن حدود یک استکان آب جوش بریزید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید؛ سپس آن را صاف کرده و میل کنید.
برای نگهداری از میوه آن، باید میوه را دور از نور و رطوبت و در ظرف فلزی یا شیشهای نگهداری کرد. میوه یا اسانس گشنیز را نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری کرد.
سلامتیسم