برای تقویت پوست در سنین بزرگسالی راهکارهای تغذیه ای مناسبی داریم، می توانید از میوه ها و سبزیجات خوراکی حاوی ویتامین سی کمک بگیرید، همچنین برای تولید کلاژن در پوستتان مواد غذایی حاوی منگنز استفاده کنید. این محصولات خوراکی می توانند به ترمیم پوست و افزایش استحکام و انعطاف آن به شما کمک کنند.
با اینکه مواد غذایی سازنده کلاژن و الاستین در همه دورههای زندگی مفید هستند، اما استفاده از آنها پس از ۵۰ سالگی اهمیت بیشتری پیدا میکند. با وارد شدن به دهه ۵۰ سالگی، بدن شروع میکند به از دست دادن کلاژن و الاستین، و همین روند میتواند مشکلاتی مانند از دست رفتن انعطافپذیری و استحکام پوست را در کنار افزایش چین و چروکهای پوستی، بهوجود بیاورد.
ویتامین C
به گزارش مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، بدن انسان از ویتامین C برای ساختن کلاژن و الاستین استفاده میکند. این دو ماده، پروتئینهای مهمی هستند که استحکام و انعطاف پوست را حفظ میکنند. در ضمن، ویتامین C نوعی آنتیاکسیدان است و نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن بر عهده دارد. بنابراین، مواد غذایی غنی از ویتامین C هم فواید مختلفی از نظر سلامتی برای بدن دارند و هم زیبایی ما را تقویت میکنند. بهگفته محققان، دریافت روزانه ۷۵ تا ۹۰ میلیگرم از ویتامین C، تولید کلاژن را در وضعیت مطلوبی قرار میدهد. با توجه به این نکات، همه افراد پس از ۵۰ سالگی باید استفاده از انواع میوهها و سبزیها را کاملا جدی بگیرند. انواع مرکبات مثل پرتقال و گریپفروت، فلفل دلمهای، توتفرنگی و سیبزمینی شیرین، میزان مناسبی از ویتامین C را برای بدن فراهم میکنند.
لیزین
لیزین، نوعی اسید آمینه ضروری است که در بدن برای ساختن کلاژن مورد استفاده قرار میگیرد. ضروری بودن لیزین یعنی بدن به این اسید آمینه نیاز دارد و خودش نمیتواند ترکیباتش را تولید کند. گوشتهای قرمز، پنیر و مغزهای خام، مواد غذایی ویژهای هستند که مقدار زیادی لیزین دارند، اما میتوانند چربی زیادی هم داشته باشند. پس اگر در گروه سنی بالای ۵۰ سال قرار میگیرید و با مشکل اضافهوزن روبهرو هستید، از محصولات سویا استفاده کنید که هم لیزین زیادی برای بدن فراهم میکنند و هم چربی کمی دارند. منگنز محققان دانشگاه اورگان میگویند که بدن انسان برای افزایش تولید کلاژن و الاستین به منگنز نیاز دارد. این نیازمندی خصوصا در دورههای بهبودی زخم، شدت بیشتری پیدا میکند. اگر در دهه ۵۰ سالگی قرار دارید و عمل جراحی انجام دادهاید، استفاده از منگنز به ترمیم پوست شما کمک خواهد کرد.
این مواد غذایی حاوی منگنز زیادی هستند: آناناس، گردو، غلات سبوسدار و سبزیهای برگدار. جلبک دریایی و سبزیهای دریایی مختلف نیز مقدار زیادی منگنز دارند. مِس بدن انسان به مِس نیاز دارد تا بتواند از کلاژن و الاستین در کنار هم استفاده کند و پوست را در وضعیت مطلوبی قرار بدهد. مِس، مانند منگنز، در مواد غذایی مختلفی یافت میشود. با اینحال، میزان مِس در اندامهای داخلی حیوانات گوشتقرمز (جگر و…)، حلزون، مغزهای خام و دانهها زیاد است. نانها و ماکارونیهای تهیهشده از غلات سبوسدار نیز حاوی مقدار زیادی از مِس هستند.
سلامتیسم