استخوانها و ستونهای بدن مهمترین ذخایر تجمع کلسیم در بدن هستند که این ذخیره سازی با نظارت دقیق هورمونی و کنترل مغز انجام میگیرد.
تغذیه مهمترین عامل در استخوان سازی است. رژیم غذایی غنی از کلسیم نظیر لبنیات، پونه خشک و زیره، منابع بسیار خوب تامین کلسیم بدن هستند، تا سن 30 سالگی روند ذخیره کلسیم استخوانها افزایش دارد و برداشت کلسیم از استخوانها کمتر از ذخیره سازی است. بنابراین تراکم استخوانهای فرد تا سن 30 سالگی به حداکثر خود میرسد و از 30 سالگی به بعد، برداشت کلسیم بیشتر از ذخیره سازی آن در استخوانها است.
اولین و مهمترین عامل در بروز پوکی استخوان، تغذیه ناصحیح و کم کلسیم است و این عامل به خصوص در سنین رشد و زیر 30 سالگی اهمیت زیادی دارد، چرا که ذخیره یک عمر کلسیم در بدن در این سنین انجام میگیرد.
دومین عامل در پوکی استخوان، کم تحرکی و زندگی بدون ورزش است که تراکم استخوانها را کاهش میدهد.
وی با بیان اینکه نژاد پوستی افراد یکی دیگر از دلایل بروز پوکی استخوان است، گفت: نژاد سفید پوست در تعداد ابتلا به پوکی استخوان بیشتر است و در نژاد تیره، پوکی استخوان کمتر مشاهده میشود.
وی افزود: افراد چاق بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند. نکته بعدی در مورد افرادی است که طولانی مدت و به مقدار زیاد از کورتیکو استروئیدها و داروهای کورتون دار استفاده میکنند.
مهمترین گروه در معرض خطر، خانمهایی هستند که به سن یائسگی رسیدهاند. به علت کاهش هورمون در بدن این افراد، شانس ابتلا به پوکی استخوان در آنها بسیار بالا است.
این متخصص ارتوپدی ضمن اظهار این نکته که بروز پوکی استخوان و شکستگی در نواحی مچ دست، لگن و ستون فقرات بیشتر مشاهده میشود، گفت: انجام تست تراکم استخوان به عنوان یک عامل تشخیص از 45 سالگی توصیه میشود.
به علاوه انجام ورزش منظم، استفاده از منابع غنی از کلسیم و ویتامین D و همچنین در معرض نور مستقیم خورشید بودن به مدت حداقل 10 دقیقه در روز عواملی است که زمان ابتلا به پوکی استخوان را به تعویق میاندازد.
منبع-http://khabarfarsi.com