طی سال‌های اخیر با ماشینی‌شدن زندگی، کاهش تحرک و افزایش مصرف غذاهای ناسالم دارای افزودنی و فست‌فودها، آمار سرطان‌های گوارشی در دنیا و در کشور ما افزایش یافته است.در کشور ما بعضی از بیماری‌های دستگاه گوارش مثل سرطان مری، معده،روده‌بزرگ و سایربیماری‌های دستگاه گوارش مثل زخم‌های معده و اثنی‌عشر، ریفلاکس، اسهال و یبوست شیوع زیادی دارد و برای تشخیص این بیماری‌ها انجام اندوسکوپی لازم است.

 

 

 

 فوق تخصص گوارش و كبد و آندوسكوپی:

دكتر فرزاد فرامرزی فوق تخصص گوارش و كبد و آندوسكوپی و نفر سوم بورد فوق تخصصي گوارش كشور در سال 1384 با سابقه بیش از 6سال عضویت در هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی.
تا كنون نزديك به 6800عمل بالون معده توسط دکتر فرامرزی  انجام شده است
عمل بالون معده، يك عمل سرپايي و از طريق آندوسكوپي است كه نياز به بيهوشي و بستري ندارد.
روش بالون، يك روش كاملا علمي است كه در تمامي جهان و به مدت طولاني است كه انجام مي‌شود.
مشاوره‌هاي قبل از عمل بالون در كلينيك‌ ملاصدرا انجام مي‌شود.
جهت تعيين وقت مشاوره و آندوسکوپی وکولونوسکوپی همه روزه از ساعت 9صبح تا 9شب با شماره‌هاي کلینیک ملاصدرا تماس حاصل فرماييد.

 

آشنایی با آندوسکوپی و کولونوسکوپی:

 

آندوسکوپی چیست؟

آندوسکوپ، وسیله‌ای است که توسط آن می‌توان درون مری، معده و اثنی‌عشر را مشاهده نمود. آندوسکوپ های اولیه فقط از چند آینه و عدسی ساخته شده بودند، اما از سی سال پیش، آنها جای خود را به دستگاه های حاوی فیبر نوری دادند که با استفاده از آنها، تصاویر بسیار واضح و روشنی از درون بدن بدست می‌آید (ویدیو آندوسکوپ ها). آندوسکوپ های امروزی، بسیار پیشرفته هستند. آنها دارای دوربین‌های ویدیویی می‌باشند که تصاویر را می‌توان به طور مستقیم از یک مانیتور مشاهده نمود.

 

آیا بعد از آندوسکوپی نیاز به بستری شدن داریم؟
آندوسکوپی معمولاً به عنوان یک روش سرپایی محسوب می گردد بدین معنی که شما بعد از انجام آن می توانید به منزل خود مراجعه نمایید. این عمل ممکن است در مطب پزشک یا بیمارستان انجام شود.

 

چرا باید در طول آندوسکوپی معده ما خالی باشد؟
وجود غذا در دستگاه گوارش فوقانی از مشاهده قسمت مورد نظرجلوگیری می نماید به علاوه باعث استفراغ و بروزمشکلات پیچیده ای می شود.

 

آیا احتمال آلودگی وانتقال بیماری از طریق آندوسکوپی وجود دارد؟
اینجور موارد مطرح شده در مورد آندوسکوپی چیز تازه ای نیست در ارتباط با آندوسکوپی پزشکان گوارش همگی پس از هر بار استفاده از دستگاه آن را به مدت کافی در ماده ضد عفونی کننده دکونکس قرار میدهند که هر گونه آلودگی احتمالی از جمله انواع هپاتیتها وایدزو سایر آلودگیها را از بین میبرد در ارتباط با پنسهای بیوپسی بهتر است از پنسهای یکبار مصرف استفاده شود یا حداقل پس از شستشوی کافی بمدت 20 دقیقه داخل محلول ضد عفونی قرار داده شود

 

آندوسکوپی فقط برای معده نیست؟
احتمالا وقتی اسم آندوسکوپی را می‌شنوید، به طور ناخودآگاه یاد بیماری‌های معده می‌افتید و لوله‌ای را در ذهن می‌آورید که قرار است از دهان وارد شود، به معده برسد و بخش‌های مختلف معده را بررسی کند، اما امروزه تنوع آندوسکوپ‌ها بسیار بیشتر از گذشته شده‌ و بسیاری از دیگر قسمت‌های بدن را هم می‌توان با وسایل مشابه بررسی کرد.

 

 

 

 

کولونوسکوپ چیست؟

این وسیله به شکل لوله ای قابل انعطاف است و از طریق مقعد به درون رودهی بزرگ شما وارد می شود این لوله یک منبع نوری دارد که تصاویر را از داخل روده ی بزرگ بر روی صفحه نمایشگرمنتقل می کند و به پزشک اجازه می دهد تا داخل روده ی بزرگ را مشاهده کند.
کولونوسکوپی چیست؟

کولونوسکوپی روشی برای بررسی جدار داخلی کولون یا روده بزرگ است که به کمک آن تمامی طول روده بزرگ از مقعد تا محل اتصال به روده کوچک بررسی می‌گردد. کولونوسکوپ دستگاهی است که از یک لوله انعطاف‌پذیر با قطری به اندازه یک انگشت و طول حدود ۵/۱ متر تشکیل شده است. این لوله به یک منبع نوری و یک دوربین بسیار کوچک ویدیویی که برای تصویربرداری از روده مورد استفاده قرار می‌گیرد، مجهز می‌باشد. هنگام کولونوسکوپی پزشک شما به کمک کولونوسکوپ به آرامی از طریق مقعد وارد راست روده و روده بزرگ می‌شود و اختلالات دیواره روده بزرگ را در مانیتور دستگاه رؤیت می‌نماید.

 

کولون کجاست؟

کولون آخرین بخش از روده است که به آن روده ی بزرگ نیز می گویند. فیبرها و غذای هضم شده بعد از عبور از مری، معده و روده ی کوچک به روده ی بزرگ می رسد. در روده ی بزرگ آب، املاح و بقیه ی مواد غذایی جذب می شود و مدفوع قبل از دفع در قسمت انتهایی روده انبار می شود.

 

 

آیا بعد از کولونوسکوپی نیاز به بستری شدن دارید؟
این روش سر پایی است یعنی شما بعد از پایان آزمون به خانه خواهید رفت. در بعضی موارد و بسته به شرایط بیمار امکان دارد بستری شود.

 

کولونوسکوپی برای چه کسانی لازم است :

افراد بالای ۵۰ سال

افرادی که در خانواده شان سابقه بیماریهای التهابی روده یا سرطان روده دارند.

افرادی که دچار اسهال یا یبوست بیش از یک هفته شوند.

افرادی که متوجه وجود خون در مدفوع می شوند.

افرادی که سابقه پولیپ روده  دارند.

بنا به تشخیص پزشک، گاهی لازم است به صورت دوره ای کولونوسکوپی انجام شود.

 

 

کولونوسکوپی چگونه انجام می شود؟

در طول مدت انجام کولونوسکوپی بیمار روی تخت به پهلوی چپ دراز می کشد.

اغلب، داروی آرامبخش ملایمی به بیمار تزریق می شود تا در طول مدت انجام این تست، آرام باشد و دردی احساس نکند.

در بعضی موارد هم داروی مسکن قویتری لازم می شود.

 

پزشک لوله باریک و قابل انعطاف و بلندی که یک سر آن دوربین تعبیه شده و آغشته به ژل روان کننده است و کولونوسکوپ نام دارد را به آرامی از مقعد وارد راست روده می کند.

این لوله برای کمک به دید بهتر پزشک، روده بزرگ را با گاز دی اکسید کربن باد می کند.

دوربین سر لوله، تصاویر روده بزرگ را بر روی صفحه نمایش منتقل می کند و پزشک به دقت به بررسی روده می پردازد.

خونریزی و سوراخ شدن روده بزرگ در حین کولونوسکوپی هرچند از عوارض غیرمعمول است اما دور از ذهن نیست.

 

 

 

دكتر فرزاد فرامرزی فوق تخصص گوارش و كبد و آندوسكوپی:

دكتر فرزاد فرامرزی فوق تخصص گوارش و كبد و آندوسكوپی و نفر سوم بورد فوق تخصصي گوارش كشور در سال 1384 با سابقه بیش از 6سال عضویت در هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی.
تا كنون نزديك به 6800عمل بالون معده توسط دکتر فرامرزی  انجام شده است
عمل بالون معده، يك عمل سرپايي و از طريق آندوسكوپي است كه نياز به بيهوشي و بستري ندارد.
روش بالون، يك روش كاملا علمي است كه در تمامي جهان و به مدت طولاني است كه انجام مي‌شود.
مشاوره‌هاي قبل از عمل بالون در كلينيك‌ ملاصدرا انجام مي‌شود.

 

نکته مهم:

دکتر فرامرزی نسبت به سوء استفاده از نام ایشان در سایر کلینیک ها به بیماران هشدار میدهد کلیه ویزیت ها آندوسکوپی کولونوسکوپی توسط ایشان صرفا در کلینیک ملاصدرا انجام میشود

 

 

 پیشگیری  تشخیص  درمان بیماریهای گوارش و کبد

 آندوسکوپی وکولونسکوپی بدون درد ( روزهای زوج کلینیک ملاصدرا ساعت 7-5 )

جهت تعيين وقت مشاوره و آندوسکوپی وکولونوسکوپی همه روزه از ساعت 9صبح تا 9شب با شماره‌هاي کلینیک ملاصدرا تماس حاصل فرماييد.

 

آدرس کلینیک ملاصدرا:

خیابان ملاصدرا-بالاتر از بیمارستان بقیته اله-پلاک212-طبقه دوم-واحد6.همه روزه ساعت6-3 عصر

بیمارستان فرمانیه:سه راه فرمانیه

تلفن های تماس:

021-88614191
021-88614192