بسیاری از افرادی که قصد کاهش وزن دارند در مرحله ی اول نان و برنج را از رژیم غذایی خود حذف می کنند. حذف مواد سبوس داری چون نان و برنج از برنامه غذایی روزانه، روند لاغری را کند و سیستم بدن را دچار مشکل میکند.
علیرضا رضوانی در خصوص فواید مصرف سبوس گفت: سبوس یکی از مواد مغذی محبوس که در درمان بیماریهای دستگاه گوارش، اضافه وزن، فشار و چربی خون نقش بسزایی دارد و کلسترول خون را ۱۸ – ۱۵ درصد کاهش، و از حملات قلبی عروقی و ابتلا به سرطان جلوگیری میکند.
وی افزود: بیماران مبتلا به سنگهای صفری، ضعف عصبی، دیابت و کم کاری غدد درون ریز، میتوانند با مصرف سبوس، بیماری خود را درمان، و از تشدید آن جلوگیری کنند. همچنین این ماده مغذی سرشار از ویتامین B بوده و استفاده آن به افراد چاق توصیه میشود.
این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: در طی چند سال گذشته، رواج مصرف غذاهای فست فودی و تنقلات، خانوادهها را با بحران افزایش وزن روبرو کرده و منجر به بروز بیماری هایی، چون فشار خون بالا شده است. در حال حاضر تب بالای رژیمهای غذایی در جامعه، تصور اشتباهی مبنی بر حذف کامل نان و برنج از برنامه غذایی را به وجود آورده و منجر به بروز مشکلاتی، چون ریزش مو و یبوست شده است.
وی در ادامه اذعان داشت: حذف مواد سبوس دار مانند نان و برنج از برنامه غذایی، نه تنها منجر به کمبود ویتامین B. در بدن شده، روند کاهش وزن را آهسته میکند. لازم به ذکر است فیبر موجود درسبوس ها، چربیهای ذائد را از بین برده و به لاغری کمک میکند.
رضوانی استفاده بیش از حد سبوس را مضر دانست و عنوان کرد: علاوه بر فواید ذکر شده، مصرف بیش از حد سبوس میتواند مشکل ساز و جذب املاح دو ظرفیتی، چون کلسیم، آهن و روی به بدن را کاهش دهند.
منبع: میزان