دانشمندان دانشگاه ایالت اوهایو تحقیقی انجام داده اند که نشان می دهد، درست است که برخی از سرطان ها در میان افراد مبتلا به دیابت متداول ترند اما تومور های سرطانی مغز در افرادی با قند خون بالا و دیابتی ، کمتر شایع است.
بر اساس گزارش ساینس دیلی بررسی های قبلی این موسسه نشان می دهد که قند خون بالا خطر ابتلا به یک تومور خوش خیم به نام “منژیوم” را کاهش می دهد. دیابت و قند خون بالا، خطر ابتلا به سرطان در بخش هایی از بدن مانند روده بزرگ، سینه و مثانه را افزایش دهد اما در میان افراد سالم نسبت به افرادی با قند خون بالا و یا دیابتی تومور های بدخیم شایع تر است.محققان بیان کردند زمانی که به درک بهتری از مکانیسم های درگیر در این فرآیند برسیم، پرسش ها در این زمینه افزایش خواهند یافت.
این محققان داده های مربوط به دیابت و قند خون بالا را مورد بررسی قرار دادند و به ارتباط آن با سرعت رشد تومورهای مغزی پی بردند و متوجه شدند که افراد دیابتی ، کمتر به این نوع سرطان مبتلا می شوند.
حال این سوال مطرح می شود که چرا ارتباط بین سطح گلوکز خون با تومور مغزی نسبت به دیگر سرطان ها متفاوت است؟ این رابطه یک سال پس از تشخیص سرطان در مهمترین بخش خود قرار دارد. این امر می تواند حاکی از این باشد که تومور، سطح قند خون را تحت تاثیر قرار می دهد و یا ممکن است قند خون بالا به شکلی متناقض، با یک عامل حفاظتی در ارتباط باشد به گونه ای که خطر ابتلا به تومور مغزی را کاهش داد. به عنوان مثال فاکتور رشد انسولین با تشدید تومورهای مغزی مرتبط است و در افراد مبتلا به دیابت نسبت به کسانی که این بیماری را ندارند در سطوح پایین تر قرار دارد.
تحقیقات بر روی رژیم های مختلف و تاثیر آن ها بر رشد تومور مغزی نتایج متفاوتی را نشان می دهد. تحقیقات بیشتر نیازمند این است که مشخص شود چه چیزهای دیگری در مورد ارتباط بین قند خون و سرطان وجود دارد که می تواند راه درمان بیماران سرطانی را اصلاح کند.