صرع یکی از بیماری های سخت است که بعضا زندگی فرد را دچار اختلال می کند. ژنتیک یکی از عوامل ابتلا به این بیماری است. بسیاری این سوال را می پرسند که آیا اگر مادر یا پدر مبتلا به صرع باشند، احتمال ابتلای فرزند نیز هست یا خیر؟ یا مادری که مبتلا به صرع است، نوزاد وی نیز به این بیماری مبتلا می شود؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال متن زیر را مطالعه کنید و اطلاعات خود را راجع به این بیماری، افزایش دهید.
فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: با در نظر گرفتن موضوع ژنتيک بايد توجه کرد در يک بارداري احتمال انتقال بيماري صرع از والدين به نوزاد 10 درصد است و اگر مادر نوزاد به اين بيماري مبتلا باشد احتمال آن بيشتر خواهد شد.
غلامرضا زماني، عضو هيئت مديره انجمن صرع ايران در گفتگو با فارس در خصوص بيماري صرع گفت: بيماران مبتلا به صرع به دو گروه تقسيم ميشوند؛ دسته اول بيماراني هستند که به صورت ژنتيکي از اشکالات ساختماني مغز رنج ميبرند و گروه دوم افرادي هستند که به صورت اکتسابي با اين بيماري مواجه شدهاند.
وي افزود: معمولا دسته دوم به دليل وقوع برخي حوادث دچار اين بيماري شدهاند.وي با بيان اينکه شيوع اين بيماري در دختران و پسرها يکسان است تصريح کرد: ميزان شيوع اين بيماري در دخترها و پسران تفاوت زيادي ندارد بلکه مدل بيماري ممکن است متفاوت باشد.زماني اضافه کرد: به طور کلي حدود يک درصد از افراد جامعه به اين بيماري مبتلا هستند و بايد توجه داشت در مناطقي که ميزان حوادث و تصادفات بيشتر است ممکن است ميزان شيوع اين بيماري نيز بيشتر باشد و عوامل اکتسابي تابع شرايط جامعه خواهد بود.
وي گفت:در افراد مسن به دليل حوادث عروقي، و در کودکان به دليل حوادث ساختاري مغز ميزان شيوع اين بيماري بيشتر است.فوق تخصص مغز نوزادان گفت: موضوع پيشگيري از بروز حوادث و بيماريها از ديگر عواملي است که بايد مدنظر قرار گيرد به دليل اينکه پيشگيري از حوادث هزينه و بار درماني تحميل شده بر خانواده و کشور را کاهش خواهد داد.
وي در پايان افزود: با توجه به موضوع ژنتيک بايد توجه کرد در يک بارداري احتمال انتقال بيماري صرع از والدين به نوزاد 10 درصد است و اگر مادر نوزاد به اين بيماري مبتلا باشد احتمال آن بيشتر خواهد شد.
منبع: ایران خبر