بر اساس بررسی جدید محققان علوم پزشکی در ژاپن، بیکاری خطر بروز سکته مغزی را در مردان و زنان میانسال افزایش می دهد. ایهاب اسحاق، سرپرست تیم تحقیقاتی در دانشکده پزشکی دانشگاه اوساکا و تیمش با بررسی حدود 42 هزار فرد بزرگسال ژاپنی دریافتند افرادی که بیش از 15 سال شاغل بودند در مقایسه با افراد بیکار، کمتر در معرض خطر سکته مغزی قرار داشتند.
سکته مغزی در کل دنیا دومین علت مرگ بشر است و اولین علت از کارافتادگی، اما در کشورهای پیشرفته در حال حاضر سومین علت مرگ است که با پیر شدن جوامع در آینده نه چندان دور، در آن کشورها نیز دومین علت مرگ خواهد شد.
دکتر ایهاب اسحاق و همکارانش در دانشگاه اوساکای ژاپن اعلام کردند، بررسی آنان بر روی 21 هزار و 902 مرد و 19 هزار و 826 زن ژاپنی که سن آنها بین 40 تا 59 سال بود و به مدت 15 سال ادامه داشت نشان می دهد بیکاری خطر سکته مغزی و همچنین مرگ و میر ناشی از آن را افزایش می دهد.
در این تحقیق معلوم شد مردان بیکار در مقایسه با مردانی که به طور مدام سر کار بودند، حدود 60 درصد در معرض خطر بالای سکته مغزی قرار داشتند. همچنین آنها 120 درصد بیشتر در معرض مرگ ناشی از سکته مغزی بودند.
زنان بیکار هم نسبت به زنان شاغل، 50 درصد بیشتر در معرض سکته مغزی و 150 درصد بیشتر در معرض مرگ ناشی از سکته مغزی قرار داشتند.
سکته مغزی که بر عروق منتهی بر مغز تاثیر می گذارد، علت اصلی مرگ و ناتوانی در کشورهای در حال توسعه است.
سکته مغزی یعنی بسته شدن و یا پاره شدن یک شریان مغزی که به دنبال آن اختلال در گردش خون آن ناحیه از مغز ایجاد شده و موجب بروز علائمی مثل فلج نیمه بدن، اختلال تکلم و اختلال در راه رفتن می شود.
سکته مغزی، زمانی اتفاق می افتد که رگی خونی در مغز مسدود یا منفجر شود. به طور متوسط 10 تا 15 درصد افرادی که به سکته های مغزی مبتلا می شوند، در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند و 60 تا 70 درصد بیماران با درمان مناسب می توانند زندگی مستقل داشته باشند.
یکی از علل متداول سکته مغزی، ضخیم و سخت شدن دیواره رگ های خونی است. پلاکت های ساخته شده از چربی، کلسیم، کلسترول و … انعطاف رگ های خونی را از میان می برد. لخته خون ممکن است سبب مسدود شدن رگ خونی غیر قابل انعطاف و بروز سکته مغزی ایسکمیک شود.
عامل اصلی سکته مغزی هموراژیک در اکثر موارد، درمان نشدن فشار خون بالا است که سبب انفجار رگ خونی ضعیف می شود. معمولاً این افراد علایم خبرکننده ای مانند سردرد و تشنج دارند که منجر به پاره شدن رگ های مغزی می شود.
یکی دیگر از دلایل بروز سکته های مغزی، حرکت لخته خون از قلب یا عروق گردن است که وارد مغز می شود. مبتلایان به روماتیسم قلبی یا بیماران قلبی که ریتم قلبشان دچار مشکل است و کسانی که دچار سکته های قلبی شده اند یا مشکل دریچه ای دارند، مستعد ابتلا به سکته های مغزی هستند.
محققان اذعان می کنند از دست دادن شغل و بیکاری می تواند بسیار استرس زا بوده و پیامدهای بدی برای سلامت به همراه داشته باشد.
از دست دادن شغل
گرچه هزار و یک عامل به طور غیرمستقیم میتوانند باعث سکته قلبی شوند، اما محققان دریافتهاند که از دست دادن شغل، به تنهایی و به طور مستقیم میتواند سکته قلبی را موجب شود.
متخصصان میگویند خطر ایست قلبی با هر بار از دست دادن شغل و بیکاری شدیدتر میشود و در واقع خطر ابتلا به سکته قلبی در هر بار از دست دادن شغل 35 درصد بیشتر میشود. این در حالی است که از دست دادن کار برای بار چهارم، میتواند این خطر را تا 63 درصد بالا ببرد.
البته محققان میگویند اگر یکسال از بیکاری شما گذشت و اتفاقی برایتان نیفتاد، زیاد نگران نباشید، چون این خطر در یک سال اول بیکاری بسیار شدید است و در سالهای بعد کمرنگتر میشود.
بیکاری 35 درصد خطر سکته قلبی را بالا میبرد. پس با داشتن شغل مناسب می توانید از بیماری قلبی و عروقی پیشگیری کنید.