با ماشینی شدن زندگی ها بیشتر افراد پشت میز نشین شده اند و در حال کار کردن با رایانه هستند. اکثر افراد روزانه بیش از 6 ساعت پشت میز نشسته اند و احتمالا به کمر درد، گردن درد و یا گرفتگی ماهیچه دچار شده اند. روش های زیادی به افراد پشت میز نشین پیشنهاد می شود تا سلامتی خود را حین کار کردن حفظ کنند و دچار این امراض نشوند. با مطالعه متن زیر با بعضی از این روش ها، آشنا شوید.
داشتن بدنی سالم آن هم پس از نشستن تمام روز در پشت میز ،اصلا چیز دلهره آوری نیست. این هفت راه کار را تمرین کنید و شاهد پبشرفت ذهنی و فیزیکی خود باشید.
۱.میزهای قابل تنظیم
احتمالا می دانید که بسیار نشستن در پشت میز چه اندازه مشکل ساز است اما سطح این مشکل سازی را دقیقا می دانید؟
مطالعات در ۵۴ کشور دنیا در این زمینه نشان می دهد که نشستن بیرویه موجب مرگ ۸/۳ درصد از مردم میشود.علاوه بر این تحقیقات بیشتر بیانگر این بوده اند که هیچگونه تمرین خاصی نمی تواند این میزان آسیب دیدگی بیش از حد نشستن را جبران کند.تنها ۳۰ دقیقه کمتر نشستن در روز، اثر بخشی چشمگیری دارد.یکی از راه های به شدت اثر بخش در این راستا استفاده از میز های قابل تنظیم است. با خرید یکی از این میزها هم انرژی بیشتری ذخیره می کنید و هم دیگر زانو و رانتان دیگر دردی احساس نمی کنند.
۲.تنظمیم نمایشگر
نزدیک نشستن در جلوی نمایشگر عامل بسیاری از مشکلات بدنی است از جمله:خشکی ، سوزش وخستگی چشم و دردهای ماهیچه ای.
تنظیم مانیتور در ارتفاع نامناسب موجب سردرد ، دوبینی، سرگیجه و عدم تمرکز می شود. تمامی این نشانه ها تحت وضعیتی است که به آن سندروم دید کامپیوتر می گویند. تنها باگذاشتن کمی وقت و قرار دادن صفحه نمایشگر درست روبرویتان و تنظیم خط به خط صفحه با چشم هایتان می توانید از مواردی این چنینی دوری کنید.
۳.انتخاب صندلی مناسب
صندلی که شما روی آن می نشینید انواع متفاوتی دارد. صندلی های بزرگی که روی آن احساس راحتی می کنید ممکن است شیوه نشستن ناسالمی را به بدن شما تحمیل کند که در آن از درگیر کردن ماهیچه های تان اجتناب کنید و از آن جا که نشستن خود سوخت و ساز بدن را به شدت کاهش می دهد، کاهش بیشتر فعالیت ماهیچه ها، اوضاع را اسف بارتر می کند.
شاید انتخاب صندلی ball yoga انتتخاب درستی باشد.این نوع از صندلی ها به شما کمک می کند که کمرتان حرکت را برای خود شبیه سازی کند و برای پیداکردن موقیت مناسب به شما نیرو وارد می کند.بنابراین به جای این که خودتان مراقب کمرتان باشید، صندلی این کار را برای شما می کند.
۴.صندلی yoga
در حین استفاده از این صندلی، مزایای آن را به سرعت لمس می کنید. مثلا استرس کمتری احساس می کنید.بهتر نفس می کشید و عضلات تان احساس راحتی می کنند. این صندلی ها برای خواب نیز مناسب می باشند.انواع و اقسام موقعیت های نشستن را روی این صندلی می توان تجربه کرد از چرخش تا نشستن عقابی و نشستن معکوس و حرکات کششی و خمش به جلو.
۵.میز تمرین
آزاردهنده ترین چسیز در مورد نوشتن این است که شما حس می کنید بایتسی حتما ساکن باشید، اما در واقع راه های کوچکی وجود دارد که در حین نشستن می توانید زانو و پاهایتان را حرکت دهید و بازوانتان را به چرخش در آورید.می توان حرکات ورزشی بسیاری از قبیل اسکات را در صندلی های تمرینی انجام داد.
۶.استفاده از گام شمار
بسیاری از مطالعات نشان می دهد که افرادی که از گام شمار استفاده می کنند، بسیار فعال تر هستد و سلامتی شان همیشه رو به بهبود می رود. در واقع ۲۶ مطالعه ی جداگانه نشانگر این بوده است که، افراد استفاده کننده از گام شمار حداقل، ۲۰۰۰ حرکت بیشتر از سایر افراد انجام می دهند که این فعالیت آن ها را تا ۲۷ درصد افزایش می دهد.
۷.مراقبت از وضعیت نشستن
وضعیت بد نشستن، مثل نشستن روی صندلی، بسیار خطرناک تر از آن جه هست که ما می دانیم. و می تواند به گرفتگی ماهیچه ای ،آسیب های مهره ای ،مشکلات در عصب عضلات و تنگی عروق و همیچنین به کاهش امید زندگی، سطح پایین انرژی، افسردگی و استرس بالا منجر شود. در حین نشستن روی صندلی، کف پاهایتان بایستی صاف بر روی زمین باشد و رانهای تان موازی با یکدیگر قرار گیرد. پاهایتان را روی هم نگذارید. علاوه بر این، گردن و کمرتان را بیش از اندازه خم نکنید. شانه هایتان را از فشار در امان نگه دارید و به سمت عقب به آن ها فشار وارد نکنید. سرتان را رو به جلو و چانه تان را رو به بالا نگه دارید.