چاقی را می توان مادر و زمینه اصلی ابتلا به بسیاری از بیماری ها برشمرد. عده ای از افراد از استعداد بالقوه ای برای چاق شدن برخوردار هستند و در صورت بی احتیاطی در مصرف مواد غذایی دچار اضافه وزن خواهند شد. برخی از افراد از همان سنین کودکی به چاقی مبتلا می شوند؛ در این هنگام والدین نقش تعیین کننده ای در حفظ سلامت فرزند خود به عهده دارند. با دکتر سلام همراه باشید.

دکتر سید ضیاء‌الدین مظهری؛‌ متخصص تغذیه

 

1- افزایش توجه، رسیدگی و مهرورزی بیشتر والدین به كودكان خود به جای بی‌اعتنایی و جبران این غفلت با تهیه و تقدیم روزافزون غذاهای جذاب و هله و هوله مورد علاقه كودكان

 

2- رفع دلتنگی، تشویش خاطر و احساس عدم امنیت كودك در میان خانواده و یا خارج از منزل

3- عدم به كارگیری زور و اجبار در جهت اتمام غذای داده شده توسط والدین به كودكان و نوجوانان به منظور جلوگیری از عدم تشخیص آنها نسبت به آستانه سیری و گرسنگی خود در سنین بعدی از طریق عدم درك علائم یا سیگنال‌های عصبی و هورمونی

4- عدم قرار دادن خوراكی‌ها و نوشیدنی‌ها به عنوان پاداش و یا نمودی از ابزار لطف و محبت

5- عدم انعكاس حالت روحی به صورت خشم یا ابراز لطف و محبت در قبال میل و یا عدم میل كودكان به غذاهای داده شده.

6- ایجاد گفتمان صمیمانه در جهت كاهش اثرات زیانبار آگهی‌های تجاری كه اغلب افراد را تشویق به خوردن غذاها و تنقلات فرآوری شده پرچرب، شیرین، پرنمك و متراكم از انرژی می‌نماید.

7- تلاش در جهت عادت دادن كودكان به رعایت دقیق نظم و انضباط زمانی و مكانی در خور و خواب یعنی خواب زودهنگام شبانه و رعایت دقیق وعده‌های غذایی به خصوص صبحانه و میان‌وعده‌ها و صرف غذا در مكان مناسب و در زمان معین.

 

8- در خاتمه این مرور كوتاه به همه مادران گرانقدر خاطرنشان می‌كنیم كه ضربالمثل از محبت مرض حاصل می‌شود در قبال ابراز مهر و علاقه شما بزرگواران در قالب افزایش بی‌رویه خورد و خوراك فرزندتان مصداق پیدا می‌نماید و بذر بیماری‌های فراوان و گرفتاری‌های عدیده‌ای كه از طرف شما از فرط دلنگرانی و احساس وظیفه بدین‌طریق افشانده می‌شود نه تنها در زمان حال به بار خواهد نشست بلكه سلامتی آینده فرزند دلبندتان را نیز به مخاطره حتمی دچار خواهد نمود.

منبع: زندگی آنلاین