هوا در حال گرم شدن هست و فعالیت کنه ها در این فصل رو به افزایش می رود. سر پرست اداره دامپزشکی منوجان گفت: شما باید مراقب این فعالیت ها باشید و افرادی که با دام زنده و گوشت قرمز در ارتباط مستقیم هستند، باید مراقب تب کنگو باشند و برای جلوگیری از مبتلا شدن به این بیماری تلاش کنند. با دکتر سلام همراه باشید.
محمد رهبان با بیان اینکه یکی از مهمترین راههای انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان از طریق گوشت تازه آلوده و کشتار شده درخارج از کشتارگاه و گزش کنه عامل بیماری است، افزود: از اوایل بهار فعالیت کنههای ناقل بیماری آغاز و تا اواخر تابستان ادامه دارد .
وی از سمپاشی دامها، خرید گوشت از مراکز معتبر و قطعه قطعه نمودن گوشت با دستکش به عنوان مهمترین عوامل مؤثر در پیشگیری از این بیماری یاد کرد.
او با اشاره به اطلاعرسانی دامپزشکی در خصوص مخاطرات بهداشتی ناشی از مصرف گوشت دام کشتار شده خارج از کشتارگاه، گفت: متأسفانه در برخی موارد مشاهده میشود شهروندان گوشت مصرفی خود را از طریق کشتار غیرمجاز دام تهیه میکنند.
رهبان با بیان اینکه دامپزشکی به تنهایی نمیتواند عامل بازدارنده در برخورد با کشتار غیرمجاز دام باشد به نقش مهم مصرف کنندگان اشاره کرد و افزود: مصرف کنندگان با خرید گوشت ممهور به مهر سلامت بهداشتی از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی و عدم استقبال از تهیه گوشت حاصل از کشتار غیربهداشتی و خانگی دام نقش مهمی در کنترل این پدیده خواهند داشت.
وی با اشاره به امکان انتقال برخی بیماریها بویژه بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان از طریق گوشت غیربهداشتی، افزود: در برخی موارد انتقال این بیماری سبب مرگ انسان میشود.
وی از مردم خواست به منظور حفظ سلامت و بهداشت عمومی جامعه ضمن توجه به توصیه های دامپزشکی، در صورت مشاهده هرگونه تخلف در خصوص کشتار دام در منازل و یا فروش گوشت در خارج از قصابی، موارد را به اداره دامپزشکی اطلاع دهند.
منبع: روابط عمومی دامپزشکی جنوب کرمان