کلسترول دو شکل مفید و مضر دارد. نوع مفید آن که HDL هم نامیده می شود در بدن شما مثل یک نظافت چی رفتار می کند و در صورتی که به اندازه کافی در خون موجود باشد باعث کاهش سطح کلسترول و رسوبات دیواره عروق می شود. این کلسترول اضافی سپس به کبد فرستاده شده و از بدن دفع می شود.
بنابراین منطقی است غذاهایی که کلسترول مفید دارند را بیشتر در برنامه غذایی خود بگنجانید، چرا که در نهایت باعث کاهش چربی خون و خطر ابتلای شما به بیماری های قلبی و عروقی می شود.
– چربیهای موجود در زیتون و روغن آن برای قلب شما مفید است و می تواند در کنار افزایش سطح HDL در خون، اثرات التهابزای LDL (که همان کلسترول بد است) را تا حد زیادی کاهش دهد. بنابراین بهتر است روغن زیتون طبیعی را جایگزین سایر انواع روغن در آشپزخانه تان کنید. البته به یاد داشته باشید که این روغن در دمای بالا شکسته می شود و خاصیت خود را از دست می دهد، پس در آشپزی با روغن زیتون همیشه با دمای پایین کار کنید.
– اگر بتوانید ذائقه خود را به مصرف بیشتر جو و فرآورده های آن در وعده های غذایی عادت دهید، می توانید به راحتی سطح کلسترول خون خود را کاهش دهید. تحقیقات نشان داده که استفاده از دو وعده جو در صبحانه می تواند تنها در 6 هفته میزان کلسترول بد یا همان LDL را در خون شما به میزان 5.3 درصد کاهش دهد!
– ماهی های روغنی مثل تون، سالمون یا قزل آلا از دیگر منابع چربی های مفید برای بدن شما هستند. این دسته از ماهی ها سرشار از امگا-3 هستند که خواص درمانی و سلامتی آن تقریبا برای همه شناخته شده است. این چربی های اشباع طبیعی در پیش گیری از بیماری هایی مثل آلزایمر و مشکلات قلبی و عروقی بسیار موثر هستند و استفاده از آنها سطح چربی خوب خون شما را بالا می برد.
– خشکبار یکی از پاهای ثابت تنقلات ایرانی است و به نظر می رسد نیاکان ما دلیل خوبی برای این انتخاب داشته اند. اگر به دنبال میان وعده سالمی هستید که بتواند کلسترول بد خون شما را پایین بیاورد از انواع خشکبار غافل نشوید. مصرف گردو در وعده صبحانه یکی از بهترین روش ها برای کاهش چربی مضر خون و افزایش سطح HDL آن است. البته یادتان باشد که این خوردنی های خوشمزه بمب کالری هم هستند و باید حواستان را جمع کنید که برای کاهش چربی خون دچار اضافه وزن نشوید.
مطالب مرتبط: مصرف روغن جامد، چربی های بد خون با بالا می برد
تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: دکتر سلام