ورزش تاثیرات مفیدی بر سلامت قلب و عروق ما خواهد گذاشت اگر در سنین چهل سالگی به سر میبرید بهتر است تمرینات ورزشی را از یاد نبرید تا بتوانید بدنی سالم داشته باشید. برای پیشگیری از ورم مفاصل، پوکی استخوان و درد پشت برخی راهنمایی های ورزشی داریم که به کمک شما خواهند آمد با ما همراه باشید.
بسیاری از ورزش ها راهی برای از بین بردن مشکلات جسمی و روانی و حتی کند کردن روند پیری هستند.
البته هیچ کدام از فعالیت های بدنی نمی توانند روند افزایش سن را متوقف کنند اما شواهد نشان داده که فعالیت های بدنی امید به زندگی را با محدود کردن توسعه بیماری های مزمن افزایش می دهند و این تاثیر ورزش بخصوص بعد از سن 40 سالگی بسیار مشهود است.
در اینجا مهمترین تمرینات ورزشی که نباید بعد از سن 40 سالگی از آنها غفلت شود، بیشتر معرفی شده است:
برای جلوگیری از بیماری های قلبی: تمرینات قلبی عروقی
کمتر از یک درصد از زنان آمریکایی بین سنین 20 تا 39 سالگی از بیماری عروق کرونر قلب رنج می برند و این را موسسه ملی بهداشت این کشور اعلام کرده است. با این حال این رقم در سنین 40 تا 59 سالگی به 10 برابر افزایش می یابد. این در حالی است که پرداختن به تمرینات قلبی عروقی که منجر به افزایش پمپاژ قلب می شود، عضلات قلب را تقویت کرده و سلامت این عضو از بدن را افزایش خواهد داد. انجام ورزش های قلبی عروقی 3 تا 4 بار در هفته و برای 30 دقیقه برای تقویت عضلات قلب ضروری است. این تمرینات شامل پیاده روی، حرکت روی تردمیل، دوچرخه ثابت و متحرک و سایر تمرینات هوازی است.
برای دفع پوکی استخوان؛ فعالیت های با تاثیر بالا
بنیاد ملی پوکی استخوان در آمریکا اعلام کرده که از هر دو زن بالای 50 سال، یک زن دچار وضعیت پوکی استخوان و شکستگی استخوان ها خواهد شد. برای پیشگیری از این وضعیت خطرناک پزشکی، توصیه ها بر تقویت سیستم اسکلتی بدن است. تحقیقات نشان می دهد که انجام ورزش هایی که همراه با تحمل وزن هستند و در برابر نیروی جاذبه زمین شما را وادار به فعالیت می کنند، به افزایش قدرت استخوان ها کمک می کند. ورزش های راکتی، تمرین وزنه، پیاده روی، پیاده روی طولانی، آهسته دویدن، بالا رفتن از پله و تنیس از جمله این تمرین ها هستند.
برای مبارزه با ورم مفاصل؛ تمرینات قدرتی
خطر ابتلا به آرتریت مسلما با افزایش سن، افزایش می یابد. با این حال درد مزمن مفاصل و سفتی آنها در بزرگسالان و در تمام سنین می تواند اتفاق بیفتد؛ به ویژه در کسانی که اضافه وزن دارند و یا کسانی که قبلا متحمل صدمه به مفاصل شده اند. با این حال ثابت شده انجام ورزش های قدرتی به میزان دو تا سه بار در هفته یکی از بهترین راه ها برای پیشگیری از درد ناشی از ورم مفاصل است. ورزشهایی که تمرینات قدرتی به صورت پایه ای در آن استفاده می شوند شامل بدنسازی، وزنهبرداری، پاورلیفتینگ، پرتاب وزنه و بسیاری دیگر از رشته های ورزشی است.
برای مبارزه با افسردگی؛ انجام یوگا
زنان بین 45 تا 64 سال در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به افسردگی هستند. در این میان اگرچه هر شکلی از ورزش می تواند به رفع استرس و افسردگی کمک کند، اما محققان ثابت کرده اند که انجام یوگا برای کاهش استرس و تنظیم خلق و خوی از سایر ورزش ها مفیدتر است. انجام یوگا در حقیقت منجر به افزایش سطح گابا می شود؛ یک انتقال دهنده عصبی که خلق و خوی را تنظیم می کند و در اثر افسردگی و اضطراب میزان آن در بدن کاهش می یابد.
برای مبارزه با درد پشت؛ ورزش های کششی
اکثر مردم درد کمر را تجربه می کنند و آنهم بین سنین 30 تا 40 سالگی. با این حال همانطور که مسن تر می شویم، بیماری های اسکلتی و عضلانی منجر به تجربه دردهای شدید کمر می شوند. انجام ورزش های کششی برای کاهش این دردها و حتی از بین بردن آنها موثر است. بهترین راه برای پیشگیری از کمر درد انجام مرتب و منظم تمرینات کمر و تمرین درمانی است. توصیه می شود که حرکات کششی و تقویتی کمر را حداقل برای دو یا سه بار در هفته انجام دهید. راه موثر دیگر برای پیشگیری از کمر درد و همچنین پا درد انجام دادن کار های روزانه به شیوه صحیح و به کار گیری شیوه های صحیح حرکتی است به عنوان مثال عادت کنید که در حالت نشسته یا ایستاده کمر خود را صاف نگه دارید و قوز نکنید. سعی کنید تا جای ممکن برای انجام کارها کمر خود را خم نکنید و به جای آن از لگن ( ران) یا زانو خم شوید. مثلا برای بلند کردن اجسام ، بستن بند کفش یا پوشیدن جراب یا شلوار خود و … از زانو یا لگن خم شوید. کم کردن وزن بدن و همچنین پیشگیری از زمین خوردن و آسیب به کمر و ورزش درمانی دیسک کمر نیز راه های خوبی برای پیشگیری از کمر درد هستند.
آوای سلامت