فرقی نمیکند؛ چه شما بیش فعالی داشته باشید و یا اینکه فقط باید خیلی چیزها را به خاطر بسپارید، یک راهنمای سازماندهی، میتواند به مدیریت زمان و فعالیتهای بهتر، به شما کمک کند. این مقاله درباره بزرگسالانی است که این مشکل را از کودکی داشته اند و هنوز با نشانه های آن دست و پنجه نرم میکنند.
اما برای شما نیز در هر سن و دارای هر شغلی باشید، یک برنامه ریزی است
1- برای هر روز یک لیست انجام کار جدید تهیه کنید
هرروزصبح، یک لیست ازکارهایی که قصد انجامشان را برای آن روز دارید، تهیه کنید. کارهایی را درلیست بگنجانید که قادربه انجام آن هستید و واقع بین باشید. مهمترین کارها را دراول لیست قراردهید. زمان مناسب آن را نیز، تعیین و درکنارش بنویسید.
2- شروع کنید به سازماندهی، هرروز یک اتاق
– هر چیزی را که نیاز دارید، سر جای خودش گذاشته و آنهایی را که لازم ندارید، دور بیندازید.
-هر روز، برای یک اتاق مناسب است و اگر به علت بیش فعالی، زود هم خسته میشوید، هراتاق را به دو بخش تقسیم کرده ، هر روز یک بخش را سازماندهی کنید.
-یک تایمر (زمان سنج) برداشته و حتی زمان را نیز سازماندهی کرده و انجام آن را بصورت عادت در آورید.
-از کابینت های مخصوص بایگانی، برچسب ها، جعبه های محکم و تمیز و یا بالای کمد اتاقتان استفاده کنید.
یک جعبه برای کاغذهای باطله و چیزهای بدرد نخور، اختصاص داده و در آخر هر روز، همه را دور بیندازید.
3- همه چیزهای کوچک را با هم نگه دارید.
یک میز کوچک یا قفسه کتاب نزدیک ورودی خانه انتخاب کنید؛ یک سینی یا سبد داخل یا روی آن گذاشته و چیزهای مهم که هر روز از آنها استفاده میکنید (مثل کلیدها، کیف پول، ساعت و موبایل) را در آن بگذارید. حتی می توانید چیزهای دیگری را که برای روز بعد لازم دارید را نیز، از شب قبل داخل آن بگذارید.
4- یک منوی چرخشی برای تهیه غذا داشته باشید
علیرغم انرژی زیادی که بانوان بیش فعال دارند، بسیار زود خسته می شوند. تهیه وعده های غذایی منظم برای همه خانواده، شاید یک چالش برایشان باشد. پس یک لیست از 10 نوع غذا برای شام، که بسیار سریع و آسان پخته میشوند را تهیه کرده آن را بطورمثال روی درب یخچال بچسبانید. بصورت چرخشی از لیست، غذا را انتخاب و تهیه کنید. یادتان باشد که یک شب را نیز، برای ” شام بیرون” و یا ” آشپزی به عهده دیگران“، در لیست منوی خود بگذارید.
5- هر چه را که خرج می کنید بنویسید
برای افراد بیش فعال، مدیریت خرج کردن، میتواند مشکل باشد؛ بخصوص اگر به خرید، بسیار علاقه مند باشند. یک دفترچه تهیه کرده و هر خریدی را که به صورت روزانه انجام میدهید، در آن ثبت کنید حتی چیزهایی که باید هر روز انجام دهید(خرید بلیط و یا کرایه تاکسی)، دانستن اینکه چه میزان در هر ماه خرج می کنید، و برای چه کارهایی هزینه می کنید، به شما در مدیریت پولتان کمک خواهد کرد.
6- یک برنامه یادآوری الکترونیکی
بر روی کامپیوتر، تبلت و یا موبایل خود یک برنامه برای یادآوری ریخته ، بخصوص دارای زنگ هشداری باشد که به شما یادآور شود که باید یکی از کارهای لیست را انجام دهید.
7- میزان کردن حواسپرتی درمحل کار
این یکی ، میتواند چالش بزرگی برای بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی درست کند؛ این راهکارها را امتحان کنید:
-برای خود یک ایمیل صوتی درست کرده و هر زمان خواستید، آن را چک کنید
– یک جای آرام در محل کارخود پیدا کنید و زمانیکه پریشان می شوید، به آنجا پناه ببرید
-از یک هدفون ، برای شنیدن ” وایت نویز” استفاده کنید؛ بخصوص وقتی سر و صدای زیادی در محل کارتان دارید.
– هر زمان فقط به یک کار بچسبید
8- مبارزه با خستگی
همانطور که گفته شد، افراد مبتلا به بیش فعالی بسیار زود خسته می شوند؛ بخصوص هنگام کارهای روزانه و یا کاغذ بازی های مرسوم، این خستگی ،باعث عدم تمرکز آنها بر روی کارشان می شود.
این سه کار را امتحان کنید:
-کارهای بزرگ را از کوچک جدا کنید
-در بین کارها، قدمی بزنید یا کمی هوای تازه استنشاق کنید
-یادداشتهایتان را با خود به جلسات ببرید
9- زندگی آسان با کار کمتر
سازماندهی و آسان کردن کارهای اطرافتان ، به شما در کاهش به هم ریختگی ، پیگیری وسایل ، جلوگیری از حواسپرتی و تمرکز بهتر، کمک میکند.
قبل از اتمام یک پروژه، بعدی را شروع نکنید. سعی کنید فوق برنامه زیادی برای خود در نظر نگیرید.
یاد بگیرید به کارهای بیشتر، ” نه ” بگوئید ؛ بخصوص وقتی مشغول تمرکز روی کار یا پرونده ای هستید.
10- بیشتر ورزش کنید
ورزش منظم ، نشانه های بیش فعالی را در شما کنترل میکند ؛ از طرفی باعث خالی شدن انرژی زیاد شما خواهد شد. برای شما ، ورزش های دسته جمعی مناسب تر است ؛ چون یاد می گیرید که با جمع بوده و به یک هدف مشترک فکر کنید. فعالیت هایی مثل یوگا و کاراته نیز ، به دلیل فرصتهایی برای حفط حرکات ، مناسب شماست.
11- از لیست کارهایتان ، درسهایی بگیرید
اگر متوجه شدید کارهایی نیمه تمام در لیست خود دارید، تلاش کنید تا دلیل آن را بفهمید. استفاده از اطلاعات لیست، به شما در ترتیب دادن یک لیست دیگر در آینده و یا پیدا کردن راهی برای موثرتر کارکردن، کمک خوبی خواهد کرد.
√ 10 اختلال شخصیتی که ممکن است ازآنها آگاه نباشیم (1)
√ ۱۰ اختلال شخصیتی که ممکن است ازآنها آگاه نباشیم (۲)
برگردان: سیما آزادفلاح