زانو درد از جمله بیماری های شایعی است که افراد بسیاری از آن رنج می برند. علل ابتلا به زانو درد مختلف اند؛ زانو درد ممکن است در اثر وارد شدن ضربه، سبک غلط زندگی، کهولت سن و … به وجود آید. روش های مختلفی برای درمان زانو درد وجود دارد که از جمله آنها می توان به انجام برخی فعالیت های ورزشی اشاره کرد. با دکتر سلام همراه باشید.
توجه داشته باشید انجام فعالیتهای ورزشی سنگین و پربرخورد، در افرادی که زانوهای ضربدری دارند، یعنی زانوها به سمت داخل انحراف پیدا کرده یا زانوهای پرانتزی دارند و زانوهایشان متمایل به خارج است، میتواند احتمال آسیب و ساییدگی غضروفها را نسبت به کسانی که زانوهای طبیعی دارند بسیار بیشتر کند. این افراد برای اصلاح وضعیت زانوی خود نسخههای تمرین درمانی ویژهای را از فیزیوتراپیستها دریافت میکنند و به صورت دورهای با اندازهگیری زاویه انحراف زانو، پیشرفت درمان خود را مورد ارزیابی قرار میدهند.
امروزه مکملهای دارویی بسیاری در بازار با هدف کمک به بهبود غضروف مفاصل در بازار وجود دارد که ممکن است بتوانند تا حدی روند تحلیل غضروفهای مفصلی را کند کنند و مشکلات بیماران را کاهش دهند.
در اینجا به چند مورد از تمرینهای کششی و تقویتی که منجر به بهبود توازن میان عضلات اطراف زانو و کاهش فشار از روی غضروف مفصلی آن میشوند، میپردازیم. توصیه میشود در صورتی که با هر یک از تمرینات درد یا تورم در مفصل مشاهده شد، انجام تمرین را متوقف کرد و با فیزیوتراپیست خود مشورت کنید .
در این نوع ورزش از بیمار میخواهیم با زانوی صاف، عضله جلوی ران را منقبض و سپس آزاد کند و این کار را 50 مرتبه تکرار کند. سه بار در روز انجام این تمرین میتواند بسیار مفید باشد. بررسیها نشان داده این تمرین خصوصا در کسانی که از درد زانو رنج میبرند میتواند بسیار مؤثر و تسکیندهنده باشد.
در تمرین بعد از بیمار میخواهیم در حالی که به پشت خوابیده، پا را با زانوی صاف بالا بیاورد، شش ثانیه نگه دارد و بعد پایین بیاورد. 20 حرکت شش ثانیهای، سه بار در روز برای انجام این حرکت توصیه میشود.
یک رول حوله را زیر زانو قرار میدهیم و از بیمار میخواهیم در حالی که زانوی خود را به حوله فشار میدهد، پاشنه را از روی تخت بلند کند. 20 حرکت شش ثانیهای، سه بار در روز برای انجام این حرکت بسیار مناسب است .
یک بالش را دو لایه کرده، در حالی که زانوها خم هستند آن را میان زانوها گذاشته و از بیمار میخواهیم زانوهایش را به بالش فشار دهد، شش ثانیه نگه دارد و سپس رها کند. 20 انقباض شش ثانیهای، سه بار در روز برای انجام این تمرین توصیه میشود .
بیمار به پشت خوابیده در حالی که زانوی دیگر صاف است، از او میخواهیم با هر دو دست بالای ساق را بگیرد و پا را طوری با زانوی صاف بالا بیاورد که در ناحیه پشت ران احساس کشش کند. ده کشش ده ثانیهای، سه بار در روز، تعداد مناسبی برای مؤثر واقع شدن این تمرین است.
منبع: جام جم آنلاین