درمان تنگی نفس
پزشکان از چند گروه دارویی برای درمان آسم استفاده میکنند. گروه اول داروهایی هستند که باعث شل شدن عضلات دیواره راههای هوایی میشوند. دسته دوم داروها از التهاب مجاری هوایی جلوگیری میکنند یا باعث کاهش یافتن التهاب میشوند. داروهایی نیز هستند که هر دو کار را با هم انجام میدهند.
10 فرمان
اگر مبتلا به آسم هستید، نکات زیر را جدی بگیرید:
1- اگر با مصرف غذای خاصی احساس میکنید که مشکل تشدید میگردد، باید آن غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید. انواع فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه از غذاهایی هستند که ایجاد حساسیت میکنند.
2- دارویی را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید؛ زیرا برخی داروها موجب تشدید آسم میشوند. پروپروانولول (ایندرال) یکی از این داروهاست. همچنین آسپرین، ایندومتاسین و بعضی از داروهای قلبی میتوانند باعث ایجاد آسم در فرد مستعد شوند.
3- اگر سینوزیت دارید یا پشت حلق خود ترشحاتی حس میکنید، به پزشک مراجعه کنید تا او نسبت به درمان آن اقدام کند.
4- در درمانهای غیردارویی حذف مواد حساسیتزا به نفع بیمار است و اگر بیماران بتوانند از محل آلوده به یک محل سالم نقل مکان کنند، بسیار خوب است.
5- استرسهای روحی یکی از عواملی است که باعث ایجاد حمله آسم میشود. پس تا جایی که میتوانید آرام باشید.
6- بسیاری از بیماران مبتلا به آسم نسبت به حیوانات حساسیت دارند. پس در صورت وجود حیوانات خانگی در منزل، آنها را از محیط زندگی خود دور کنید.
7- مراقب باشید تا وزنتان بیش از اندازه بالا نرود؛ زیرا افزایش وزن سبب تحمل بار بیشتری بر ریهها میشود.
8- سعی کنید بالشتان از مواد حساسیتزا پر نشده باشد. اگر بالش یا پتوی پر دارید، حتما برای آنها از روکش استفاده کنید.
9- هیچوقت سیگار نکشید و حتی از محلی که در آن سیگار میکشند، دوری کنید.
10- داروهای خود را مرتب و به طرز صحیح مصرف کنید. به خاطر داشته باشید با دوری از عوامل حساسیتزا و بهکارگیری درمان مناسب میتوان آسم را کنترل کرد.
انتهای پیام/60001.3
فارس نیوز – آذربایجان شرقی