یادگیری از جمله لذتبخش ترین فعالیت هایی است که هر کس می تواند برحسب علاقه خود آنرا فرا گیرد. همچنین داشتن آموزش و یادگیری می تواند سبب جلوگیری از بروز برخی بیماری ها در دوران پیری مانند آلزایمر و زوال عقل شود … در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
پژوهش دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد هیچکس هرگز به اندازهای پیر نمیشود که نتواند چیز جدیدی را یاد بگیرد.
به گفته محققان، یادگیری یک فرآیند بیپایان است و قدرت یادگیری هیچکس حتی در زمان پیری نیز هرگز متوقف نمیشود. وقتی مردم پا به سن میگذارند مغزشان به مانند قبل کار نمیکند و به خوبی گذشته نخواهد بود. یادآوری مسائل مختلف خیلی سختتر میشود و به این دلیل مردم تصور میکنند یادگیری در سنین بالا مختل میشود و مهارتشان را بعد از گذر از سن مشخصی از دست خواهند داد.
پژوهش جدید دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد قدرت یادگیری هیچوقت متوقف نمیشود.
پروفسور “راچل وو” استاد روانشناسی دانشگاه کالیفرنیا میگوید: عادتهای تمرینی و روشهایی وجود دارد که افراد میتوانند برای یادگیری بهتر در سنین بالا انجام دهند. عاداتی وجود دارند که میتوانند باعث پیرذهنی یا عدم گسترش آن شوند. یک شخص در طول عمر خود از کودکی شروع به یادگیری گسترده میکند، زمانی که بالغ میشود به سراغ فراگیری یک رشته یا کار خاص میرود. اما اگر در دوران بلوغ نیز سعی کند مثل یک کودک مسائل را تحلیل کند و یاد بگیرد شانس این که در سنین بالا از سلامت ذهنی خوبی برخوردار باشد زیاد خواهد بود و دچار پیرذهنی نخواهد شد.
وی افزود: هنوز برای امتحان این نظریه کمی زود است اما تاکید میکنم که این نتایج بر پایه 50 سال تحقیقات به دست آمده است.
پیامی که پروفسور وو قصد دارد برساند این است که افراد در هر سنی میتوانند چیزهای جدید یاد بگیرند و قدرت یادگیری هیچگاه متوقف نخواهد شد. مهارتها حتی در سنین بالا میتوانند فراگرفته شوند فقط زمان بیشتری صرف خواهد شد.
منبع: ایسنا