عکس های زیبا و دیدنی از گل داوودی

فصل بهار است و گا های معطر در همه جا دیده می شوند. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که بوییدن این گل ها چه فوایدی می تواند برای بدنتان داشته باشد؟ شاید تا به حال برایتان پیش آمده که در خیابان یا اماکن عمومی دیده باشید که فردی با در دست داشتن گلی، مشغول بوییدن آن باشد و این کار برای شما بی فایده و گاهی لوس به نظر برسد. اما باید بدانید که این کار فواید زیادی برای بدنتان دارد.

به گفته یک متخصص طب سنتی، استشمام رایحه شکوفه‌ها و گل‌ها در فصل بهار می‌تواند به میزان زیادی از هیجانات و التهاباتی چون خشم، عصبانیت، زودرنجی و حتی شادی‌های ناگهانی که سبب بروز تنش‌های عصبی و مشکلات روحی می‌شود، بکاهد.

دکتر محمد علی زارعیان در گفتگو با سلامت آنلاین افزود: رایحه درمانی یکی از بهترین و کم عارضه ترین درمان های تکمیلی در طب سنتی ایران است. در بهار به علت این ‌که خون غلیان بیشتری دارد و اخلاط در حرکتند، احساسات دستخوش تغییراتی می‌شود و بر خلق و خوی افراد اثر تند و تیز می گذارد. بنابراین استشمام رایحه گل های معطر و تازه یا خشک، بخصوص گل محمدی، شکوفه بهارنارنج و حتی خوردن مقداری گلاب می تواند به تقویت مغز و اعصاب از این نظر کمک کند.

وی اضافه کرد: با بوییدن گل های بهاری ترکیباتی به درون ریه های ما راه می یابد که به راحتی با مولکول های اکسیژن ترکیب شده، بدین طریق به درون خون راه یافته و موجب تلطیف روح و کسب انرژی های مثبت و آرامش می شود.

او گفت: مزیت دیگر استشمام گل ها، انس گرفتن و نزدیک شدن به گیاهان است که در نتیجه بدن در برابر عوامل آلرژی زای محیطی و حساسیت های فصل بهار مقاوم خواهد شد.

زارعیان با اشاره به اینکه در رایحه درمانی از اسانس، روغن یا عصاره فرّار گیاهان معطر برای درمان یا تسکین برخی اختلالات جسمی نیز استفاده می شود ادامه داد: این روغن ها از چند طریق خوراکی، استنشاقی، تماس با پوست (ماساژ) و یا استفاده در حمام به جریان خون راه یافته، پس از اثربخشی از طریق سیستم ادراری یا بازدم دفع می شوند و اغلب قابلیت تجمع در بافت های بدن را ندارند. به همین دلیل، جز در مورد بیمارانی با مشکلات کلیوی و کبدی، برای سایر افراد قابل استفاده‌اند.

این دستیار تخصصی افزود: بیشترین شکل استفاده از رایحه درمانی از طریق استنشاقی و همراه با ماساژ یا همان دست‌ورزی عضو مورد نظر با روغن های معطر گیاهی است که با افزایش سطح اکسیژن و کمک به بهبود جریان خون و تحریک و تولید اندورفین سبب افزایش آستانه درد و کاهش درک فرد از درد می شود.

زارعیان توصیه کرد: استفاده از روغن های معطر قواعدی دارد که اگر رعایت نشود می تواند یک بیماری ساده را به بیماری خطرناکی تبدیل کند. بنابراین چنین روغن‌ها و عصاره‌هایی باید تحت نظر یک متخصص طب سنتی استعمال شوند.

tnews