تغييرات پوست و مو پس از زايمان
چرب شدن پوست، که مي‌توان با استفاده از شيرپاک‌کن‌ها و شوينده‌ها اين چربي را کم کرد.
يکي ديگر از مشکلات پوستي دوران بارداري و پس از زايمان را ترک‌هايي هستند که به علت کشيده شدن پوست در نواحي مانند شکم، ران‌ها و سينه‌ها به وجود مي‌آيد. در برخي خانم‌ها اين ترک‌ها تيره‌تر از ساير نواحي است و ممکن است با خارش همراه باشد که همين خارش هم در مواردي باعث افزايش ترک‌ها مي‌شود.اين عارضه درمان قطعي ندارد حتي ليزر هم در اين مورد کاربرد ندارد. اما در دوران بارداري با بستن گن و برخي ماساژها مي‌توان آنها را کم کرد و پس از زايمان نيز با استفاده از برخي کرم‌ها ترک‌ها را کمرنگ کرد.

خشکي پوست دست‌ها و ايجاد برخي حساسيت‌هاي پوستي پس از زايمان که ناشي از شستشوي زياد دست‌ها با مواد شوينده است و به خانم‌ها توصيه مي شود از دستکش نخي در زير دستکش‌هاي پلاستيکي استفاده کنند، از شستشوي زياد با آب داغ پرهيز کنند و زياد هم وسواس نداشته باشند، اما اگر اين مشکل ادامه يافت بايد از پزشک متخصص کمک بگيرند.

موهايي که زيادي عمر کرده‌اند
يکي ديگر از مشکلاتي که پس از پايان حاملگي و در فاصله حدود ۳ ماه پس از زايمان بانوان را درگير مي‌کند، ريزش موي آنهاست.

در هر روز حدود ۵۰ تا ۷۰ تار موي هر فرد سالم مي‌ريزد، اما در دوران حاملگي به علت تغييرات هورموني که در بدن رخ مي‌دهد موها هم بيشتر عمر مي‌کنند و کمتر مي‌ريزند. به همين دليل بيشتر خانم‌ها از موهاي خود در دوران بارداري رضايت دارند. اما پس از بارداري و در فاصله حدود ۳ ماه پس از زايمان موها شروع به ريزش مي‌کنند.
بيشتر مادران بر اين باورند که شيردهي دليل اصلي ريزش موي آنهاست، اما زماني که فرد باردار مي‌شود، به دليل ساختار فيزيولوژيک بدن ريزش مو کم مي‌شود. اما پس از زايمان و زماني که هورمون‌هاي حاملگي از بين مي‌رود و بدن به حالت عادي برمي‌گردد در ماه‌هاي سوم و چهارم بعد از زايمان موهايي که مدت زمان بيشتري عمر کرده‌اند، شروع به ريزش مي‌کنند.

تغييرات پوست و مو پس از زايمان
به مادران اطمينان داده مي شود که اين يک پديده فيزيولوژيک است و نبايد به عنوان يک‌ بيماري به آن نگريسته شود.

يکي ديگر از دلايل ريزش موها زايمان‌هاي غيرطبيعي و تاثير داروي بيهوشي است. البته کم شدن استراحت مادر و افزايش استرس نيز به عنوان يکي ديگر از دلايل افزايش ريزش مو مي توان اشاره کرد..

به اين نکته اشاره مي‌ شود که ممکن است تغذيه نامناسب دوران بارداري و همچنين شيردهي اين ريزش مو را تشديد کند.
در بدن زنان نوعي چربي به نام چربي قهوه‌اي وجود دارد که توان لازم براي بارداري و شيردهي را براي آنها فراهم مي‌کند. اين نوع چربي در کساني که وزن و اندام متناسبي دارند انرژي لازم براي ۴ ماه شيردهي را فراهم مي‌کند. اما شيردهي مادران معمولا تا ۲ سال ادامه مي‌يابد و اگر تغذيه مناسب نباشد، جايگزيني صورت نمي‌گيرد. بنابراين توان مادر کاهش مي‌يابد و اين موضوع مي‌تواند باعث تشديد ريزش مو شود.

آهن به عنوان يکي از مهم‌ترين مواد مورد نياز زنان باردار و مادران است و زنان در حين زايمان خون زيادي از دست مي‌دهند به همين دليل نياز بيشتري به آهن دارند و بايد قرص‌هاي آهن و مولتي‌ويتامين‌هايي را که در دوران بارداري مصرف مي‌کردند پس از زايمان نيز ادامه دهند.

در صورتي فرد دچار کم‌خوني نباشد، نيازي به قرص آهن ندارد.

ريزش مو پس از زايمان دوره خاصي دارد و ممکن است ۳ تا ۴ ماه ادامه يابد البته عوامل زمينه‌اي مانند تغذيه نامناسب، کمبود مواد مغذي و شيردهي آن را تشديد خواهد کرد و ممکن است باعث شود ۵ تا ۳۰ درصد موها نيز دوباره رشد نکنند.
اما اگر خانم‌ها اقدام به درمان مشکل ريزش موي خود کنند، مطمئنا مدت زمان کمتري با اين مشکل روبه‌رو هستند و مي‌توانند ريزش مو را کم کنند.

tnews