زعفران گیاهی است که اغلب از آن به صورت خشک شده به عنوان ادویه و دم کرده استفاده می‌شود. زعفران به عنوان یکی از گیاهان گران محسوب می شود و به همین دلیل است که محبوبیت قبلی خود را در بین افراد از دست داده است. اما این گیاه دارای خواص درمانی متعددی است که در این مطلب به بیان آن ها خواهیم پرداخت.

 

کاهش درد قاعدگی:

در سال‌های گذشته، زعفران به عنوان یک محرک برای تحرک قاعدگی در زنانی که عادت ماهیانه‌ی منظمی نداشتند، استفاده می‌شد. دم کرده‌ی گیاه زعفران هم چنین برای کاهش خون ریزی رحم، تسهیل خونریزی و کاهش درد ناشی از قاعدگی به کار برده می‌شود.

البته این چای نباید توسط زنان باردار مصرف شود چرا که در تعدادی از تحقیقات دیده شده است که موجب سقط خود به خودی جنین می‌شود.

ضد افسردگی:

چای زعفران برای درمان افسردگی نیز استفاده می‌شود. گزارش شده است که دریافت مقدار زیادی از دم کرده و یا ادویه‌ی زعفران موجب احساس شادی و خوشحالی می‌شود.

پیشگیری از سرطان:

زعفران حاوی کاروتنوئید‌ها است و بر طبق یافته‌های علمی، این کاروتنوئید‌ها ایجاد واکنش‌های مختلفی در برابر کارسینومای سرطانی، توده‌های بدخیم سرطانی (سارکوما) و لوکمی در انسان‌ها می‌کنند.
طلای سرخ و این همه خاصیت!

سلامت قلب:

بر طبق مطالعات انجام شده، گزارش شده است که چای زعفران از تجمع کلسترول در رگ‌ها جلوگیری می‌کند و به این ترتیب از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.

تسکین دردهای شکمی:

دم کرده‌ی زعفران برای دردهای متوسط تا شدید شکمی و قسمت فوقانی شکم موثر است. همچنین دردهای غشای روده‌ی بزرگ را نیز آرام می‌کند.

کاهش فشار خون:

دم کرده‌ی زعفران حاوی موادی است که به آن کروستین می‌گویند که فشار خون را پایین می‌آورد. به همین دلیل زعفران به پیشگیری از افزایش فشار خون کمک می‌کند.

خلط آور:

دم کرده‌ی زعفران موجب تحریک استفراغ و سرفه به منظور تسکین درد سینه، گلو و معده می‌شود.

فواید دیگر:

چای زعفران برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند آسم، سرفه، خشکی پوست، حمله عصبی، گاز معده، سوزش سردل، بی خوابی و انزال زود رس مفید است.

از دیگر فواید زعفران این است که موجب رشد موهای پشت سر به صورت موضعی می‌شود.

منبع: بیتوته