يک فنجان بادمجان خام حاوي 20 کالري، 0.8 گرم پروتئين، 4.82 گرم کربوهيدرات، 0.15 گرم چربي و 2.5 گرم فيبر در رژيم غذايي دارد. هر وعده ( يک فنجان ) 10٪ از نياز روزانه به فيبر، 5٪ پتاسيم، 3 درصد ويتامين C، 5 درصد ويتامين B-6، 1٪ آهن و 2٪ منيزيم را تامين مي کند.
بادمجان نيز حاوي آنتوسيانين، ترکيبات که متعلق به يک کلاس از مواد شيميايي گياهي به طور طبيعي به عنوان فلاونوئيدها شناخته شده است. اين ترکيبات در بسياري از غذاهاي گياهي و علاوه بر ارائه فوايد سلامتي وجود دارند که آنها نيز به رنگ قابل تشخيص بسياري از ميوه ها و سبزيجات کمک مي کند. در اين مورد، آنتوسيانين ها رنگدانه هاي محلول در آب است که به بادمجان ترکيب ارغواني تيره مي دهد.
بسياري از فوايد حاصل از بادمجان در پوست هاي گياهي آن است پوست بادمجان پر از فيبر، پتاسيم و منيزيم و آنتي اکسيدان است و از نظر ظرفيت جذب راديکالهاي آزاد اکسيژن، بادمجان در ميان 10 سبزيجات برتر قرار دارد.
خواص درماني مصرف بادمجان
مدت طولاني است که مصرف انواع ميوه و سبزيجات با کاهش خطر ابتلا به بسياري از شرايط پزشکي مرتبط با شيوه زندگي ارتباط دارد. بسياري از مطالعات نشان داده اند که افزايش مصرف غذاهاي گياهي مانند بادمجان خطر ابتلا به چاقي و مرگ و مير کلي، ديابت و بيماري هاي قلبي را کاهش مي دهد.
سلامت قلب – فيبر، پتاسيم، ويتامين C، ويتامين B-6، محتواي آن ومواد مغذي گياهي موجود در بادمجان، همه سلامتي قلب را پشتيباني مي کند. خوردن غذاهاي حاوي فلاونوئيدها با خطر کمتر مرگ و مير ناشي از بيماري قلبي وابسته است. مصرف حتي مقدار کمي از غذاهاي غني از فلاونوييد ممکن است سبب سلامت انسان شود.
مطالعات متعدد نشان مي دهد که مصرف فلاونوئيدها شناخته شده به عنوان آنتوسيانين ها، نقش مهمي در کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي ايفا کرده است. يک مطالعه خاص نشان داد که کساني که بيش از سه وعده ميوه و سبزيجات حاوي آنتوسيانين مصرف کنند خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي نسبت به کساني که مصرف کمتري دارند 34 درصد کمتر است. در مطالعه باليني ديگر، محققان دريافتند که افزايش مصرف آنتوسيانين ها به طور قابل توجهي با کاهش فشار خون همراه بود.
کلسترول خون – تحقيقات در مورد اثرات مصرف بادمجان در مطالعات حيواني نشان داده است که مصرف آب بادمجان در خرگوش با کلسترول بالا سبب کاهش معني داري در وزن و سطح کلسترول خون خرگوش گرديد.
تجزيه و تحليل آزمايشگاهي ترکيبات فنلي در بادمجان نشان مي دهد که سبزيجات حاوي مقادير قابل توجهي از اسيد کلروژنيک، يکي از قوي ترين جاذب راديکال هاي آزاد موجود در گياهان است. اين اسيد سبب کاهش سطح LDL و نيز به عنوان يک ضد ميکروب، ضد ويروس و يک عامل ضد سرطاني عمل مي کند.
بادمجان دشمن کساني که فقر آهن دارند
سرطان- پلي فنول در بادمجان داراي اثرات ضد سرطان است آنتوسيانين ها و عملکرد اسيد کلروژنيک به عنوان آنتي اکسيدان ها و ترکيبات ضد التهابي هستند آنها سلول هاي بدن را از آسيب هاي ناشي از راديکال هاي آزاد و به نوبه خود سبب جلوگيري از رشد تومور و تهاجم و گسترش سلول هاي سرطاني مي شوند آنها همچنين آنزيم هاي سم زدا را در داخل سلول ها تحريک و سبب ترويج مرگ سلول هاي سرطاني مي شوند.
عملکرد شناختي – يافته هاي حاصل از مطالعات حيواني نشان مي دهد که ناسونين، آنتوسيانين موجود در پوست بادمجان، يک آنتي اکسيدان قوي است که چربي غشاي سلولي در سلول هاي مغز را از آسيب راديکال هاي آزاد محافظت مي کند همچنين ثابت شده است به تسهيل حمل و نقل مواد مغذي به داخل سلول و خارج کردن ضايعات کمک مي کند.
تحقيقات همچنين نشان داده اند که آنتوسيانين ها سبب مهار التهابات عصبي و تسهيل جريان خون به مغز مي شود اين به جلوگيري از اختلالات رواني وابسته به سن کمک مي کند و همچنين حافظه را بهبود مي بخشد.
مديريت وزن و سيري – بادمجان داراي فيبرهاي غذايي است که معمولا به عنوان عوامل مهم در کنترل وزن و به عنوان عامل حجيم در دستگاه گوارش شناخته شده است اين ترکيبات سبب افزايش سيري و کاهش اشتها مي شود و به شما احساس سير بودن و در نتيجه سبب کاهش مصرف کلي کالري مي شود از آنجا که بادمجان در حال حاضر حاوي کالري پايين است بخش بزرگي از يک رژيم غذايي کم کالري سالم مي باشد.
مو و ناخن – به ياد داشته باشيد که محتواي آب بالا، مقادير زيادي از فيبر و مواد مغذي و مواد معدني در بادمجان براي تغذيه مو و ناخن ها مفيد است.
کمک به ترک سيگار – اگر سيگار مي کشيد، در اينجا خبر خوب اين است بادمجان حاوي مقدار کمي از نيکوتين و لذا مي تواند به کاهش ميل شديد شما به سيگار کمک کند.
نکاتي در هنگام خريد بادمجان
هنگام خريد بادمجان آنهايي که تا حدودي سنگين مي باشد را انتخاب کنيد. از مصرف بادمجان هايي که پژمرده، کبود، يا تغيير رنگ داده اجتناب کنيد. پوست بايد داراي يک رنگ شديداً بنفش، صاف و براق باشد. بادمجان بايد تا موقع مصرف در يخچال ذخيره شود و در ذخيره سازي آن، پوست بايد دست نخورده باشد براي برش آن از چاقو با فولاد ضد زنگ به جاي فولاد کربن دار، به منظور جلوگيري از واکنش با مواد شيميايي گياهي در آن استفاده کنيد.
خطرات سلامتي مصرف بادمجان
تحقيقات نشان مي دهد که پلي فنل هاي موجود در بادمجان سبب طعم تلخ آن است و بدان معني است که بادمجان با بالاترين سطوح آنتي اکسيدان ها نيز تلخ ترين و به ناخوشايندي غذا کمک مي کند با اين حال، دانشمندان اميدوارند که قادر به بهبود ژنتيکي بادمجان به طوري که آنها حاوي سطوح بالايي از مواد مغذي مفيد باقي بمانند.
مشخص شده است که ناسونين، يک ترکيب از انواع خاص فيتوکميکال موجود در بادمجان است که با آهن متصل شده و آن را از سلول حذف مي کند لذا در کسانيکه سطح آهن پايين دارند توصيه نمي شود.
بادمجان نيز حاوي اگزالات هايي است که مي تواند به شکل گيري سنگ کليه کمک کند سنگ کليه مي تواند به نفروپاتي اگزالات حاد و يا حتي سبب مرگ کليه شود مصرف غذاهاي حاوي اگزالات ها، مانند بادمجان براي کساني که مستعد ابتلا به سنگ کليه هستند توصيه نمي شود و اين نشان مي دهد که افراد مبتلا به سنگ کليه بايد مصرف غذاهاي داراي اگزالات را محدود کنند.
tnews