از ویژگی ها و خواص درمانی گل همیشه بهار چه میدانید؟ این گل در زمینه های مختلفی کاربرد دارد و می تواند برای شما مفید باشد. برای درمان زخم و کاهش تورم،پایین آوردن تب، قاعدگی دردناک و درمان سرطان و رفع التهاب، ورمها، جوش و راشهای پوستی می توانید از گل همیشه بهار استفاده کتید.
همیشه بهار (نام علمی : Calendula officinalis)
درباره همیشه بهار
۱- همیشه بهار گیاهی است علفی، که ارتفاع آن تا ۵۰ سانتیمتر میرسد. این گیاه برگهایی ساده، بلند و تقریبا بیضی شکل با کنارههای موجدار دارد.
۲- گیاه همیشه بهار از قدیم به صورت خوراکی در سالاد و برای رنگ کردن مورد استفاده بوده است.
۳- تنتور و عصاره گل آن به طور موضعی برای تسریع در درمان زخم و کاهش تورم استفاده میشود.
۴- مصرف خوراکی تنتور و عصاره آن نیز برای پایین آوردن تب، قاعدگی دردناک و درمان سرطان مؤثر است.
۵- گلبرگهای خشک گیاه همیشهبهار مانند زعفران، به عنوان ادویه استفاده میشود. حتی گاهی آن را با زعفران مخلوط کرده و به صورت تقلبی به فروش میرسانند.
۶- بوی تند گل همیشه بهار، حشرهکش مؤثری است و اغلب به منظور راندن حشرات، روی سبزیجات پاشیده میشود.
۷- عصاره همیشه بهار، به صورت موضعی، برای ترمیم زخمها استفاده میشود. یک فرآورده تولید شده از عصاره گل همیشه بهار، با غلظت ۵ درصد به همراه آدانتوئین به طور چشمگیر در تحریک تولید پوست، در جراحی و زخمها مؤثر بوده است.
۸- از طرفی، پژوهشگران دریافتهاند که پماد همیشه بهار، متابولیسم تولید گلیکوپروتئین، نوکلئوپروتئین و کلاژن را در محل مورد نظر زیاد میکند. همچنین پماد آن برای التیام جراحات، التهاب، ورمها، جوش و راشهای پوستی، مؤثر است.
۹- همیشه بهار از معدود گیاهانی است که با وجود مقدار کم تانن، قابض خوبی است.
۱۰- عصاره خوراکی گل همیشه بهار، دارای خاصیت ضد باکتری، ضدویروس، ضداسپاسم، ضدگاستریت، ضداسپاسمهای رودهای-معدهای و تحریک کننده ایمنی بدن میباشد.
۱۱- عصاره آبی گل همیشه بهار، روی استافیلوکوک اورئوس، تأثیر خوبی دارد و مقوی رحم است.
۱۲- آزمایشهای کاربرد عصاره همیشه بهار، در حیوانات آزمایشگاهی، کاهش چربی خون، اثرات ضدتومور و ضدسایتوتوکسیک را نشان داده است.
۱۳- از همیشه بهار در طب عوام، به عنوان ضداسپاسم، ضدکرم، معرق، ادرارآور و رفع مشکلات کبدی، استفاده میشود.
۱۴- مصرف این گیاه ممکن است در موارد بسیار نادر ایجاد حساسیت کند.
۱۵- به منظور تهیه چای، روی ۱ تا ۳ گرم از گلهای همیشه بهار، یک استکان یا لیوان، آب در حال جوش ریخته و پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه صاف کرده و مصرف کنید. میتوان این میزان مصرف را تا سه بار در روز تکرار کرد.
۱۶- برای تهیه تنتور همیشه بهار، ۰.۵ تا ۱ میلیلیتر از تنتور را در کمی آب یا آبمیوه حل کرده و میل کنید. این میزان مصرف را میتوان تا سه بار در روز تکرار کرد.
۱۷- به صورت خوراکی در زنان باردار و شیرده بهتر است مصرف نشود. ولی مصرف موضعی محصولات همیشه بهار در این شرایط بلامانع است.
سلامتیسم