جگر یکی از منابع غذایی است که سرشار از آهن می باشد. آهن یكی از عناصر كمیاب در بدن بوده و نقش مهمی را در بدن ما ایفا می کند. معمولا در بدن به دو شكل قابل جذب یا سریع الجذب و یا سخت جذب وجود دارد از آنجایی که جگر محل تجمع سموم بدن حیوان است در مورد مصرف آن سوال هایی وجود دارد
آهنی كه به صورت سریعالجذب است در مواد غذایی همچون انواع گوشتها (مرغ و ماهی و گوشت سایر پرندگان و نیز گوشت غدهای یا شكمی مانند دل، قلوه، جگر و زبان) وجود دارد.
مواد غذایی همچون تخممرغ، حبوبات، دانه كامل غلات و سبزیهای غدهای نیز حاوی آهن هستند اما آهن موجود در آنها از نوع دیر جذب است و لازم است برای تسهیل جذب آهن در آنها با مواد غذایی خورده شوند كه جذب آنها را آسان كرده و یا با موادی مصرف نشوند كه مانع جذب آهن آنها شود.
سبزیها و میوهها به علت داشتن ویتامین C و تسهیل جذب آهن در كنار مصرف حبوبات و تخم مرغ و غذاهایی كه حاوی آهن دیر جذباند، مصرف شوند و از مواد غذایی كه جذب آهن آنها را به تاخیر میاندازد نظیر نوشابه و چای خودداری شود.
منبع: بیتوته