به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اگر در محل کار، بین دوستان، دانشگاه و یا در جمعهای فامیلی متوجه شدهاید که فرد یا افرادی پشت سرتان غیبت و بدگویی میکنند و این کار به گوش شما رسیده است باید در وهله اول از صحت اینکه غیبت و بدگویی وجود دارد مطمئن شوید.
در گام بعدی باید موضوع این بدگویی و غیبت را بررسی کنید و اینکه درباره چه موردی است، آیا درخصوص ویژگیهای فیزیکی، روحی، اخلاق و رفتار شما است، آیا در خصوص نحوه انجام کارها یا مواردی مشابه بوده و اینکه باید بفمید این حرفها حالت انتقادی، پرخاشگرانه، مسخره کننده یا حتی تهدید کننده دارد.
در مرحله بعد باید افرادی که این کار را انجام میدهند شناسایی کنید، بدترین کار در این زمان برخورد تند و شدید با آنها است که باعث بدتر شدن شرایط و واکنش تند و خصمانه این افراد میشود.
اگر شما به صداقت کار یا رفتار خود اعتماد دارید و فرد درستکاری هستید به غیبتها اهمیت ندهید، اگر نیاز به اصلاح رفتار یا عملکرد خود دارید از این غیبتها به نحو احسن استفاده کنید و خود را ارتقاء دهید.
درباره عملکرد و نوع رفتارتان با این دسته از افراد بیندیشید و اینکه چه عواملی باعث ایجاد این عادت نامناسب در آنها میشود.
تا حد امکان از آنها دوری کنید، با مهربانی با آنها صحبت کنید و در مراحل بعدی به صورت بسیار آرام و با نرمش به آنها بگویید که قضاوتشان درباره شما صحیح نیست و غیبت کار اشتباهی است.
اگر بازهم این مشکل وجود داشت میتوانید بایک دوست یا فرد مطلع و مورد اعتماد مشورت کنید و از او بخواهید به طرفداری از شما با این افراد صحبت کند.
غیبت معمولا به دلایلی، چون حسادت و ضعف اعتماد به نفس و ناتوانی در کسب موفقیت از سوی افراد ناموفق ایجاد میشود، اما میتوانید با حفظ آرامش، نادیده گرفتن غیبتها، مهربانی و کمک به افرادی که غیبت میکنند و در گام آخر دریافت کمک از فرد دارای نفوذ و قدرت این مشکل را برطرف کرده، از کار و زندگی در یک محیط سالم لذت ببرید.
باشگاه خبرنگاران جوان