ذائقه شما چگونه است؟ علاقه مند به مصرف شیرینی جات مختلف هستید؟ عصرانه و دسر بیشتر دوست دارید یا پیش غذا؟ برخی هوس های خوراکی تاثیرات زیادی بر سوخت و ساز بدنتان میگذارند. همچنین سبک تغذیه ای و تغذیه نامناسب شما در این زمینه نقش مهمی ایفا خواهند کرد. برای بررسی بیشتر این موضوع به برخی از مطالعات دانشمندان در این زمینه اشاره خواهیم کرد.
اگر به شما بگویند که از بین پیشغذا و دسر باید یکی را انتخاب کنید، آیا همیشه دومی را انتخاب میکنید؟! آیا شما هم یکی از افرادی هستید که عصرها حتما باید بیسکویت بخورند؟! اگر پاسخ شما به این سوالات مثبت است، احتمالا در گروه افرادی قرار میگیرید که اصطلاحا ذائقه شیرین دارند. گروهی از دانشمندان در مطالعه اخیرشان به بررسی این موضوع پرداختهاند که چرا بعضی از افراد به مواد غذایی شیرین تمایل دارند و چرا بعضی از آنها راحتتر در مقابل این خوراکیها مقاومت میکنند. به نظر آنان، ذائقه شیرین افراد میتواند به هورمونهای موجود در کبد ربط داشته باشد. گزارشی از مطالعه این دانشمندان در Cell Metabolism منتشر شده است. محققان دانشگاه کپنهاگن در این مطالعه، وضعیت ۶ هزار و ۵۰۰ نفر از افراد را از جنبههای مختلف بررسی کردند: وضعیت رژیم غذایی، سبک زندگی و متابولیسم. بهعلاوه، سطح کلسترول و گلوکز در خون این افراد هم مورد بررسی قرار گرفت. درنهایت، آنان به ارزیابی هورمونی بهنام FGF۲۱ در کبد پرداختند که ارتباطش با ذائقه شیرین در مطالعات پیشین روشن شده بود. محققان با بررسی دقیق این هورمون، دو گونه خاص را کشف کردند که با افزایش هوس مصرف کربوهیدراتها مرتبط است و احتمال تمایل به مصرف خوراکیهای شیرین را ۲۰ درصد افزایش میدهد. به نظر محققان، این گونههای خاص میتوانند ذائقه شیرین را در انسانها بهوجود بیاورند.
سلامتیسم