به تازگی محققین پی به ارتباط مصرف دخانیات توسط مادربزرگ ها با ابتلای نوه ها به اختلال اوتیسم برده اند، تحقیقات مختلف در این زمینه نتایج جالبی در برداشت. نیکوتینی که در خون مادر به ارث رسیده روی سلامت جنین تاثیرات فراوانی خواهد گذاشت. بهتر است بدانید الگوی رشد نوه ها با مصرف دخانیات توسط مادربزرگ ها تغییر خواهد کرد.
به دلایل بسیاری، مصرف سیگار برای ما مضر است. اما هم اکنون به نظر میرسد که سیگار کشیدن نه تنها سلامتی خود فرد را تحت تأثیر قرار میدهد بلکه میتواند سلامتی فرزندان و نوههای او را نیز به خطر بیندازد. یک پژوهش علمی جدید در دانشگاه بریستول نشان میدهد که خطر تولد دختر مبتلا به اوتیسم با عادات بد مصرف دخانیات مادربزرگش در ارتباط است.
یک مطالعهی علمی تازه نشان داده است که اگر مادربزرگ دختری در هنگام بارداری سیگار مصرف کند، احتمال ابتلای آن دختر به اوتیسم تا 67 درصد بیشتر خواهد شد.
همهی ما میدانیم که به دلایل بسیاری، مصرف سیگار برای ما مضر است. اما هم اکنون به نظر میرسد که سیگار کشیدن نه تنها سلامتی خود فرد را تحت تأثیر قرار میدهد بلکه میتواند سلامتی فرزندان و نوههای او را نیز به خطر بیندازد.
یک پژوهش علمی جدید در دانشگاه بریستول نشان میدهد که خطر تولد دختر مبتلا به اوتیسم با عادات بد مصرف دخانیات مادربزرگش در ارتباط است. در حقیقت وقتی که محققان، 14500 نفر از داوطلبان متولد دههی نود میلادی را مورد بررسی قرار دادند، دریافتند که مصرف سیگار توسط مادربزرگ یک دختر، احتمال بروز مشکلات مربوط به اوتیسم از جمله چالشهای برقراری ارتباط در آن دختر را 67 درصد افزایش میدهد. احتمال بروز اختلال اوتیسم در هر دوی دختران و پسران در صورت مصرف سیگار توسط مادربزرگ آنها، 53 درصد افزایش مییابد.
بنابراین چرا سیگار کشیدن و یا نکشیدن مادربزرگ شما مهم است؟! این تحقیق به این تئوری اشاره دارد که اگر زنی در رحم مادرش در معرض نیکوتین قرار بگیرد، فرزندان و نوادگان او هم میتوانند تحت تأثیر قرار بگیرند.
پروفسور مارکوس پمبری (Marcus Pembrey)، یکی از دستاندرکاران این تحقیق، توضیح داد: «با توجه به مکانیسمها، دو احتمال قوی وجود دارد. یکی آسیب به دی ان ای (DNA) است که به نوادگان منتقل میشود و دیگری، برخی از واکنشهای انطباقی به مصرف سیگار است که نوادگان را در برابر اختلال اوتیسم آسیبپذیر میکند. ما هیچ توضیحی در مورد تفاوت جنسیت نداریم. با این حال، ما پیش از این دریافتیم که مصرف سیگار توسط مادربزرگها با الگوهای رشدی مختلف در نوادگان دختر و نوادگان پسر در ارتباط است».
پروفسور جین گلدینگ (Jean Golding)، یکی دیگر از دستاندرکاران این تحقیق اضافه کرد: «ما هم اکنون میدانیم که دور نگه داشتن یک نوزاد از دود تنباکو، یکی از بهترین هدایایی است که یک مادر میتواند به فرزند خود بدهد تا شروعی سالم را در زندگی تجربه کند. در حال حاضر هم دریافتهایم که عدم مصرف سیگار در دوران بارداری و حاملگی میتواند چنین شروعی را در زندگی به نوادگان آینده هدیه کند».
البته این اطلاعات و دادههای اخیر، تنها یکی از دلایل احتمالی ابتلا به اوتیسم است. اما به نظر میآید، هیچ چیزی بهتر از این نمیشود که خود را از شر سیگار خلاص کنیم.
سایت تابناک باتو