تغذیه نوزاد با شیر مادر از اهمیت ویژه ای برخوردار است می تواند از سلامتی وی دربرابر انواع بیماری های مختفل مراقبت کند. از ابتلای نوزاد به آسم و الرژی و چاقی و بیماری التهاب روده با کمک شیر مادر پیشگیری خواهد شد .
یک مطالعه نشان می دهد که شیر مادر با انتقال باکتری های مفید به سیستم گوارش نوزاد، به سلامت فرزند کمک می کند.
محققان مدتها است که فواید تغذیه با شیر مادر در مقایسه با تغذیه با شیر خشک را بررسی کرده اند و مطالعه ای که امروز منتشر شد نشان می دهد بخش مهمی از این فواید به خاطر انتقال میکروب ها از مادر به فرزند باشد.
به گزارش روزنامه دیلی میل،نوزادان در اولین ماه زندگی، بیش از 25 درصد از باکتری های مفید روده خود را از شیر مادر و تقریبا 10 درصد آن را از پوست سینه مادر دریافت می کنند.
این باکتری های منتقل شده می توانند موثر باشند چراکه مطالعات نشان می دهد وجود انواع باکتری ها در روده از سنین پایین برای کاهش خطر ابتلا به آسم و الرژی ضروری است.
به گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس، مطالعه جدید نشان می دهد که شیر مادر باکتری های سالم را به کودک انتقال می دهد که می تواند تاثیرات طولانی مدت داشته باشد.
مطالعات از تاثیر نوع و مقدار باکتری های روده برای مقابله با چاقی، تقویت متابولیسم و سیستم ایمنی بدن و حتی بهبود عملکرد مغز نشان دارند.
براساس مطالعه جدید، تغذیه با شیر مادر می تواند از کودک در برابر آلودگی هایی همچون عفونت های تنفسی و گوارشی و بیماری های آلرژیک محافظت کند؛ علاوه بر آن، خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، چاقی و بیماری التهاب روده راکاهش می دهد.
براساس این گزارش، شیردهی مادر موجب تقویت پیوند عاطفی میان وی و کودک می شود و منافعی هم برای نوزاد دارد.
شیر مادر حاوی آنتی بادی ها، سایر پروتئین ها و سلول های ایمنی است که از نفوذ میکروارگانیسم ها به بافت بدن جلوگیری می کند
علاوه بر این، تحقیقات نشان داده است کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند با احتمال کمتری در زمینه ابتلا به بیماری های ویروسی مواجه می شوند.
ایرنا