دوران بارداری را می توان از جمله حساس ترین دوران ها در زندگی هر مادری دانست. در این دوران مادر علاوه بر سلامت خود مسئول سلامت نوزاد نیز هست. عوامل مختلفی وجود دارند که سلامت مادر و جنین را تهدید می کنند و همچنین برخی عوامل نیز سبب تقویت نبوغ و خلاقیت نوزاد می شوند. با دکتر سلام همراه باشید.
خانمهای باردار باید انتخابهای غذایی خود را از مواد غذایی مفید و سالم داشته باشند تا بتوانند حاملگی را با سلامتی به پایان برسانند. در اینجا دو معجون مفید به شما ارائه میشود.
مخلوط دانهها، غلات، مغزها و میوههای خشك، انرژی كافی را در طول روز برای مادر باردار فراهم مینماید و هنگامی كه با شیر یا ماست سرو میشود، میتواند بسیار دلچسب باشد.
در ادامه، طرز تهیه دو ترکیب مخلوط دانه ها را برای شما عزیزان آورده ایم:
1- معجون مخلوط دانه ها
مواد لازم معجون مخلوط دانه ها
تخم آفتابگردان 50 گرم
تخم كدو تنبل 25 گرم
جو دو سر پرك شده 115 گرم
گندم پرك 115 گرم
جو پرك 115 گرم
كشمش 115 گرم
فندق، خرد شده و بو داده 115 گرم
زردآلوی خشك، خرد شده 115 گرم
برشهای سیب خشك، دو نیم شده 50 گرم
نارگیل خشك شده 25 گرم
روش تهیه معجون مخلوط دانه ها
تخم آفتابگردان و كدو تنبل را در تابه خشكی قرار داده، برای سه دقیقه بر روی حرارت متوسط بگذارید تا طلایی شود.
مرتب آن را هم بزنید تا نسوزد. سپس اجازه دهید خنك شود.
آنگاه بقیه مواد را در كاسه بزرگ و تمیزی بریزید. دانهها را به آن اضافه نموده، خوب مخلوط كنید.
پس از خنك شدن، آن را تا زمان مصرف در ظرف در بستهای نگهداری نمایید.
2-گرانولا مخصوص دوران بارداری
این مخلوط، در صورتی كه با شیر، ماست و میوههای تازه مصرف شود، میتواند میزان بالایی كلسیم و فیبر را تامین نماید.
مواد لازم گرانولا
جو دو سر پرك شده 115 گرم
تخم آفتابگردان 50 گرم
دانه كنجد 25 گرم
فندق بو داده 50 گرم
بادام خرد شده 25 گرم
روغن آفتابگردان 4 قاشق غذاخوری
عسل 4 قاشق غذاخوری
كشمش 50 گرم
زغالاخته خشك شده 50 گرم
روش تهیه گرانولا
فر را از قبل با حرارت 140 درجه سانتیگراد گرم نمایید. جو دو سر، دانهها و مغزها را در ظرفی با هم مخلوط كنید.
روغن و عسل را در قابلمه بزرگی حرارت دهید تا عسل ذوب شود، سپس از روی حرارت برداشته، مخلوط جو دوسر را به آن بیفزایید و خوب هم بزنید.
مخلوط حاصل را در سینی فر ریخته، برای 50 دقیقه بپزید تا ترد شود. گاهگاهی آن را هم بزنید.
سپس كشمش و زغال اخته را افزوده، پس از خنك شدن آن را در ظرف در دار نگهداری نمایید.
منبع: زندگی آنلاین