دیابت از جمله شایع ترین بیماری هاست که افراد بسیار زیادی به آن مبتلا هستند. دیابت به 2 نوع یک و نوع دو تقسیم می شود. علل ابتلا به دیابت متفاوتند و روش های درمانی مختلفی هم برای درمان آن وجود دارد. استفاده از دارو های شیمیایی از جمله روش های درمان دیابت است اما در این مطلب قصد معرفی روش های طبیعی را برای درمان دیابت به شما داریم. با دکتر سلام همراه باشید.

اگر شيوه‌اي طبيعي را براي کنترل ميزان قند خون خود جست‌وجو مي‌کنيد و مي‌خواهيد با کنترل قند خون از ابتلا به انواع بيماري ديابت جلوگيري کنيد، بهتر است با يک متخصص طب سنتي مشورت کنيد. گياهان دارويي و نسخه‌هاي درمانگران طب سنتي شيوه‌هايي دارند که با کمک آنها مي‌توان احتمال به ديابت را صفر کرد. به گفته درمانگران در اين شيوه درماني با اصلاح و گنجاندن گياهان دارويي مناسب رژيم غذايي روزانه و ميان‌وعده‌ها مي‌توانيد قند خونتان را کنترل کنيد.

دمنوش شنبليله:

مصرف شنبليله علاوه‌بر کاهش ميزان چربي خون، تأثير قابل‌ملاحظه‌اي بر کاهش ميزان قند خون دارد. به اعتقاد درمانگران طب سنتي، نوشيدن آبي که در آن 40 تا 50 گرم دانه کوبيده شده يا پودر شنبليله خيسانده شده باشد به هنگام ناشتا مصرف کنيد؛ اين يکي از روش‌هايي است که از بالارفتن قند خون و ابتلا به ديابت جلوگيري مي‌کند.

سير تازه:

گنجاندن سير تازه به برنامه غذايي روزانه از ساده‌ترين روش‌هاي کنترل و کاهش ميزان قند خون است. در متون کهن طب سنتي ايران به اين نکته اشاره شده که سير به‌دليل داشتن ترکيب‌هاي فعال گوگردي در ترشح ميزان انسولين خون بسيار تأثير دارد و به‌همين‌دليل درمانگران طب سنتي، حبه‌هايي از سير تازه فراهم مي‌آورند و مصرف اين حبه‌ها را براي کنترل و کاهش ميزان قند خون به بيماران خود تجويز مي‌کردند.

خيار تلخ جايگزين موز:

خيار تلخ شبيه به کدو است که در ابتدا سبزرنگ و پس از رسيدن برخلاف خيارهاي معمولي به زرد يا نارنجي تغيير رنگ مي‌دهد و ظاهري نزديک به موز پيدا مي‌کند. يکي از ويژگي‌هاي اين ميوه بدمزگي و تلخي آن است اما درمانگران سنتي مصرف اين نوع خيار را از شيوه‌هاي طبيعي در جهان براي کنترل قند خون و جلوگيري از ديابت مي‌دانند. مصرف 50 گرم خيار تلخ در روز مي‌تواند تا حد زيادي به کاهش قند خون کمک مي‌کند.

قره‌قات:

در شهر‌هاي شمالي ايران، بسياري از مردم از دانه‌هاي تيره‌رنگ قره‌قات براي تهيه مربا يا مارمالاد استفاده مي‌کنند و گروهي که به معجزه اين گياه دارويي براي کنترل فشار خون باور دارند از آن براي درمان فشار خون بالا بهره مي‌برند. نوشيدن اين دمنوش گياهي خوش‌آب و رنگ علاوه‌بر کنترل فشار خون، بر کنترل ديابت و قند خون تأثير قابل‌ملاحظه‌اي دارد. براي تهيه اين دمنوش گياهي کافي است يک قاشق غذاخوري از گياه قره‌قات را در دو ليوان آب جوش بريزيد و آن را به مدت هفت تا هشت دقيقه روي حرارت ملايم بگذاريد. امروزه چاي، دمنوش و عصاره برگ گياه قره‌قات در داروخانه‌هاي کشورهاي مختلف توزيع مي‌شود که پزشکان براي تسريع روند درمان بيماران ديابتي تجويز مي‌کنند.

چاي سبز:

ارگانيک‌ها را انتخاب کنيد. نوشيدن دو تا سه فنجان چاي سبز در طول روز به کاهش ميزان قند خون در افراد مبتلا به ديابت کمک مي‌کند. چاي سبز در حقيقت همان برگ‌هاي چاي است که پس از چيدن بدون تخمير و افزودن هيچ فرآورده ديگري خشک مي‌شوند. نوشيدن اين نوع چاي درصورتي‌که به‌شکل ارگانيک توليد شده باشد، مي‌تواند تأثير مواد طبيعي و درمانگر موجود در چاي را بيشتر کند. به اعتقاد بسياري از درمانگران طب سنتي چين، نوشيدن چاي سبز حتي مي‌تواند علاوه‌بر جلوگيري از ابتلا به ديابت به تسريع روند درمان بيماران مبتلا به ديابت کمک کند.

دمنوش گزنه:

گياه گزنه در طب سنتي ايران به‌عنوان گياه دارويي مؤثر براي کاهش ميزان گلوکز خون استفاده مي‌شود. نوشيدن دو تا سه فنجان از چاي با دمنوش تهيه‌شده از اين گياه مي‌تواند با افزايش ميزان قند خون در بدن مقابله کند و يکي از بهترين روش‌هاي طبيعي براي مبارزه با پيشرفت بيماري در افراد مبتلا به ديابت باشد. علاوه‌بر نوشيدن چاي گزنه، مصرف خوراکي از عصاره طبيعي برگ‌هاي اين گياه مي‌تواند به پيشگيري از تخريب سلول‌هاي پانکراس در افراد مبتلا به ديابت کمک کند.

دمنوش خارمريم:

خارمريم، يکي ديگر از گياهانی است که درمانگران طب سنتي از آن براي کاهش ميزان افزايش قند خون، افزايش حساسيت و جذب سلولي انسولين به‌منظور کاهش هر چه بيشتر قند خون در بدن به بيماران خود توصيه مي‌کنند. این گیاه، ماده مؤثري به نام سيلي مارين دارد که مصرف آن دو تا سه‌بار در روز موجب کاهش ميزان قند خون ناشتا در بدن بيماران مبتلا به دبايت مي‌شود.
اين توصيه را جدي بگيريد
فراموش نکنيد گياهان دارويي و ديگر مواد طبيعي که خاصيت درماني دارند مانند داروهاي شيميايي، اثرهاي مختلفي دارند و احتمال تداخل دارويي با ديگر داروهايي که فرد مصرف مي‌کند، براي آنها بالاست؛ بنابراين پيش از مصرف خودسرانه اين گياهان و گنجاندن آنها در برنامه و رژيم غذايي خود بايد با متخصص طب سنتي در‌اين‌زمينه مشورت کنيد تا علاوه‌بر بررسي نوع مزاج، طبع و مناسب‌بودن گياه دارويي، از بي‌عارضه‌بودن آن بر سلامتتان مطمئن شويد. هرگز فراموش نکنيد، طبيعي‌بودن اين داروها نبايد اين ذهنيت را تقويت کند که آنها کاملا بي‌خطر و بي‌عارضه‌اند.

منبع: وقایع