برخی از افراد فکر می کنند که افرادی که لاغر هستند، بیشتر در معرض بیماری آلزایمر قرار می گیرند و حتی یکی از عوامل این بیماری را لاغری می دانند. اما باید بگویم که این یک تفکر کاملا غلط است و محققان علوم پزشکی در واکنش به این تفکر گفتند که هیچ ارتباطی بین لاغری و آلزایمر وجود ندارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، محققان علوم پزشکی اعلام کردند بر خلاف گمان برخی، لاغری علت بروز آلزایمر نیست.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، دکتر روت فریکه اشمیت و همکارانش در دانشگاه کپنهاگ دانمارک اعلام کردند بر خلاف تصور برخی، پایین بودن نمایه توده بدنی، BMI دلیلی بر ابتلا به آلزایمر نیست.
بررسی انجمن آلزایمر در سال 2017 نشان می دهد بیش از پنج میلیون آمریکایی به بیماری الزایمر مبتلا هستند.
محققان در مطالعه خود تعداد 95 هزار و 578 شرکت کننده را مورد بررسی قرار دادند که 645 نفر از آنان به بیماری آلزایمر مبتلا بودند.
دانشمندان می گویند بر اساس این بررسی دریافتند بی ام آی، یا نمایه توده بدنی پایین، دلیلی بر ابتلا به آلزایمر نیست.
بر اساس این گزارش بیماری آلزایمر به مغز آسیب می رساند. این بیماری باعث از دست رفتن تدریجی و مداوم مغز شده و می تواند بر روی صحبت کردن، فکر کردن و انجام فعالیت های روزانه تأثیر بگذارد. بیماری آلزایمر به مرور زمان بدتر شده و میزان تحلیل مغز بیشتر می شود اما سرعت این تحلیل در بیماران مختلف متفاوت است. برخی از افراد در همان مراحل ابتدایی بیماری توانایی انجام فعالیت های روزانه خود را از دست می دهند.
اما برخی دیگر از افراد ممکن است در مراحل بعدی بیماری با این مشکلات مواجه شوند. از دست دادن خفیف حافظه در افراد بالای 60 سال شایع است. سن بالا ، سابقه خانوادگی، جنس مونث بودن و سندرم داون، مهم ترین عوامل خطر ساز برای آلزایمر هستند.
اگر بیماران، خویشاوند درجه اولی داشته باشند که آلزایمر در او پس از 65 سالگی بروز کرده باشد، خطر نسبی ابتلای آنها 3 – 6 برابر، افزایش می یابد.
اگر بیماران خواهر یا برادری مبتلا به آلزایمر پیش از 60 سالگی و نیز یک والد مبتلا باشند، خطر نسبی آنها 7 – 9 برابر می شود.
بیماری آلزایمر به علت تغییراتی که در مغز بروز می کند، اتفاق می افتد. این تغییرات عبارتند از پایین آمدن سطح انتقال دهنده های عصبی یا پیام رسان های شیمیایی که به مغز کمک می کنند تا درست کار کند. اینکه چه چیزی باعث این کاهش می شود هنوز به صورت روشن مشخص نیست.
خطر ابتلا به آلزایمر با بالا رفتن سن افزایش می یابد اما این به آن معنا نیست که تمام افراد به آلزایمر مبتلا می شوند.
35 نفر از هر 100 نفر افراد بالای 85 سال از نوعی از زوال عقل رنج می برند. این به آن معناست که 65 نفر از هر 100 نفر با این مشکل مواجه نمی شوند. بروز زوال عقل در سنین پایین تر از 60 سال نادر است..
منبع: iribnews