وقتی میزان یکسانی از این دو سس را با هم ارزیابی می کنیم ( مثلاً یک قاشق غذاخوری ) می بینیم فقط ۵ کالری با هم فرق دارند . که شاید زیاد به نظر نرسد اما با کمی دقت می بینیم که این خود
۵۰ درصد اختلاف در کالری این دو سس است . بخش عمده ای از کالری حاصل از سس کچاپ حاصل از شکر است درحالی که خردل حاوی مقدار کالری نسبتاً برابری از کربوهیدرات ، چربی ، و پروتئین است .و تنها ۱۵ درصد کالری آن از شکر می باشد. فاکتور دیگری که باید مد نظر داشته باشیم این است که
بسیاری از مردم وقتی از سس کچاپ استفاده می کنند مقدار زیادی از آن را به غذای خود اضافه می کنند و وقتی از سس خردل استفاده می کنند مقدار استفاده خیلی کمتر است .البته سس های خردلی هم وجود دارند که مقدار افزودنی مختلفی به آنها اضافه شده و باعث افزایش مقدار کالری آنها می شود ولی معمولاً این نوع از سس های خردل هم از سس کچاپ کالری کمتری دارند و در یک وعده غذایی کمتر از سس کچاپ مورد استفاده قرار می گیرند . به هر حال اغلب افراد علاقه بیشتری به سس کچاپ دارند و سس خردل را کمتر می پسندند . اگر شما هم از طرفداران سس کچاپ هستید لااقل سعی کنید کمتر مصرف نموده و غذای خود را غرق کچاپ نکنید در نهایت اگر مقایسه ای داشته باشیم برنده سس خردل می باشد
ارزش غذایی سس خردل
مقدار یک قاشق غذاخوری
کالری 10
کربوهیدرات 08
کالری حاصل از کربوهیدرات 32 درصد
کالری حاصل از شکر 15 درصد
ارزش غذایی سس کچاپ
مقدار یک قاشق غذاخوری
کالری 15
کربوهیدرات 38
کالری حاصل از کربوهیدرات 99 درصد
کالری حاصل از شکر 91 درصد
منبع-http://www.e-jafarpoor.com