در گذشته پژوهشگران بر این باور بودند که حس بویایی برخی از حیوانات و پستانداران از حس بویایی انسان قوی تر است اما حال با بررسی مطالعات ژنتیکی و آزمایش آن ها محققین دریافتند که انسان طیف گسترده تری از بویایی را دارا می باشد.

محققان طی انجام یک پژوهش جدید دریافتند که “حباب بویایی” انسانها کاملا بزرگ بوده و از نظر تعداد نورونها مشابه با سایر پستانداران است.

برخلاف تصور غلطی که مدت‌ها رایج بوده، حس بویایی انسان از سایر پستاندارانی مانند سگ و جوندگان که در قلمرو حیوانات از حس بویایی بی‌نظیری برخوردارند کمتر نبوده و حتی به همان اندازه نیز خوب است.

انسان‌ها در تشخیص رایحه مواردی مانند شکلات و موز حتی از حیواناتی مانند سگ نیز قوی‌تر هستند.

سالهای سال تصور می‌شد که به دلیل اندازه حباب بویایی انسان‌ها، حس بویایی آنها از حیوانات کمتر است. حباب بویایی به بافت عصبی گفته می‌شود که سیگنال‌ها را به مناطق دیگری از مغز انسان می‌فرستد تا رایحه‌های مختلف را شناسایی کند.

این باور که انسان‌ها دارای حس بویایی مشابه با حیوانات نیستند در طول سال‌ها و بر اساس برخی از مطالعات ژنتیکی شکل گرفته که محققان در این پژوهش‌ها دریافتند موش‌ها دارای ژن‌هایی هستند که 1000 نوع مختلف گیرنده در آنها وجود دارد که در مقایسه این رقم در انسان‌ها تنها در حدود 400 گیرنده است.

اما این پژوهش جدید نشان می‌دهد که انسان دارای توانایی تمایز بین یک تریلیون بوی مختلف است.

محققان این پژوهش اظهار کردند: ما انسان‌ها توانایی شناسایی و تمایز بین طیف گسترده‌ای از بوهای مختلف را داریم، ما در تشخیص برخی از بوها از سگ‌ها و جوندگان نیز حساس‌تر و قوی تر هستیم. ما قادر به ردیابی مسیرهای بو هستیم  و رفتارهای عاطفی ما توسط احساس بویایی قوی که داریم تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

این پژوهش در مجله Science به چاپ رسیده است.

منبع/ایسنا