سینوزیت و هومیوپاتی
دکتر مهرداد اخوانبهبهانی، متخصص علوم اعصاب و روان و عضو ممتاز انجمن هومیوپاتی در گفتوگویی با خبرنگار پایگاه خبری «سلامانه» به نحوه درمان سینوزیت در طب رایج و هومیوپاتی اشاره میکند.
کاهش حملات عود سینوزیت با هومیوپاتی
برای ورود به این بحث بهتر است ابتدا سینوس را تعریف کنیم. استخوانهای صورت و جمجمه ما برخلاف تصور توپر نیستند. در واقع این استخوانها حاوی فضاهایی خالی هستند که همان سینوسهای استخوانی نام دارند. وجود این فضاهای خالی دو فایده مهم برای ما دارد؛ اول اینکه از سنگین شدن بیمورد سر میکاهد و این امر حرکت سر را تسهیل میکند و حتی از گردن درد و صرف انرژی زیاد میکاهد.
دوم این فضاها با بینی و حلق نیز ارتباط دارند بنابراین هنگام صحبت کردن سبب پیچیدن صدا در این فضاهای خالی شده و صدا را تقویت میکنند. در واقع صدا در این فضای خالی طنین انداخته و قویتر و خوشلحنتر میشود. اما این فضا نیاز به مراقبت ویژهای دارد. ارتباط مستقیم آن با فضای بیرون از طریق بینی و دهان خطر آلوده شدن آن را زیاد میکند.
به همین دلیل این فضا توسط مخاطی شبیه بینی و دهان پوشیده شده است. این سلولهای مخاطی مانند سایر نواحی بدن به طور منظم مایعی را ترشح کرده و در این فضای خالی میریزند. وظیفه این مایع حرکت در سینوسها و پاک کردن آنها از ذرات معلق و انواع آلودگیهاست. در نهایت حرکت منظم مژکها یا همان موهای ریز موجود روی سطح سلولهای مخاطی سبب حرکت این مایع و خارج شدن آن از طریق بینی میشود.
سینوزیت چیست؟
اگر به هر دلیلی حرکت این مایع در سینوسها مختل شود، رکود و سکون این مایع سبب اضافه شدن آلودگیها میشود. باکتریها که درهمه جا از جمله هوای تنفسی ما وجود دارد به عنوان عامل ثانویه عمل میکنند. از آنجایی که این آلودگی که برای میکروبها منبع غذا محسوب میشود، آنها با کمال میل به این فضای خوشمزه اضافه شده و رشد و تکتیر مییابند و علائمی را ایجاد میکنند که به آن بیماری سینوزیت اطلاق میشود.
افزایش ترشح این مایع نیز دلیل دوم سینوزیت است. در صورتی که سلولهای مخاطی به عوامل آلرژیک مانند بوها، ذرات گرد و غبار حساسیت داشته باشند، میزان ترشح مایع زیاد شده و سبب سینوزیت آلرژیک میشود.
راه حل طب رایج در درمان سینوزیت:
آنتیبیوتیکها برای کشتن میکروبها راهحل نخست طب رایج برای درمان سینوزیت است. تجویز انواع داروهای ضدالتهاب و ضددرد نیز آنتیبیوتیکها را همراهی میکند. در مورد سینوزیت آلرژیک نیز استفاده از آنتیهیستامینها سبب کاهش ترشحات شده و از این طریق علائم ناراحتکننده سینوزیت شامل ترشحات و سوزش مخاطات و درد سینوسها کاهش مییابد.
از آنجایی که در طب رایج علت زمینهای و عامل آغازگر سینوزیت تشخیص داده نشده و درمان نمیشود، تجویز آنتیبیوتیکها و ضدالتهابها تنها قادر است در موقع حمله حاد سینوزیت علائم را برطرف کند. طبیعتا این داروها نمیتواند جلوی عودهای مکرر بیماری در فصول مختلف سال را بگیرد و صرفا تاثیر تسکینی دارد.
راه حل هومیوپاتی در درمان سینوزیت:
در هومیوپاتی ابتدا باید مشخص شود، مایع ترشح شده در سینوسها به چه دلیل از حرکت باز ایستاده و دچار سکون شده است. این امر به دلایل مختلف ایجاد میشود که شایعترین آنها عبارتند از کاسته شدن مقدار این مایع، تغییر جنس رقیق و روان این مایع و تبدیل آن به یک مایع غلیظ و ناکارآمد.
حال بر اساس علت بروز این مشکلات، دارویی برای رفع این مشکل تجویز میشود. نکته مهم این است که در هومیوپاتی علت سینوزیت، عفونت باکتریایی در نظر گرفته نمیشود. به همین دلیل برای درمان سینوزیت آنتیبیوتیک تجویز نمیشود بلکه علت اصلی، اختلال در وظیفه سلولهای مخاطی برای تمیز نگاه داشتن سینوسهاست.
مثلا یکی از داروهای خوب سینوزیت «بیکرومات پتاسیم» است. این دارو در مواردی تجویز میشود که ترشحات سینوسها به شدت غلیظ و چسبناک شده و امکان حرکت کردن و تمیز کردن سینوسها را از دست داده است. این بیماران علاوه بر درد شدید سینوسهای سرو صورت، دچار درد نقطهای ریشه (پل) بینی میشوند.
ترشحات چسبناک، غلیظ و زردرنگ بینی و پشت حلق سبب سرفهها آزاردهنده نیز میشود. تمامی این موارد با تجویز Kali-bi قابل درمان است و معمولا دوره درمان یک تا دو ماهه حملات عود سینوزیت را تا حد قابل قبولی کاهش میدهد.
√ترکیب پرمصرف کلسیم در هومیوپاتی / سولفات کلسیم
√ درمان بیماری زنان با طب هومیوپاتی
√ درمان ریزش مو با طب هومیوپاتی
√درمان بیماری های ویروسی با طب هومیوپاتی
سلامانه