به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام;
در يکي از پيشرفتهايي که براي درمان مؤثرتر سرطان مغز صورت گرفته، دانشمندان ايلينويز تکميل اولين نانوذراتي را گزارش کردهاند که سلولهاي سرطاني مغز را يافته، تخريب ميکنند، بدون آنکه به سلولهاي سالم آسيبي برسانند.
الن روژکووا و همکارانش توجه ويژهاي به جستوجوي راهي براي درمان بيماريGBM (گليوبلاستوماي مولتيفورمي) دارند که اغلب موجب مرگ در طول فرايند تشخيص ميشود.
مطالعات اخير نشان ميدهد که نانوذرات تيتانيوم دياکسايد ـ که گروهي از مواد حساس به نور هستند و به طور وسيعي در آفتابگيرها، موادآرايش و تصفيه فاضلابها استفاده ميشوند ـ ميتوانند برخي از سلولهاي سرطاني را هنگامي که به صورت شيميايي در معرض نور فرابنفش قرار بگيرند، نابود كنند.
دانشمندان، مشکلات زيادي در ساخت نانوذراتي به عرض يك پنجاه هزارم قطر موي انسان داشتهاند که بتواند سلولهاي سرطاني را شناسايي كرده، وارد آنها شود.
راه حل جديد دانشمندان، شامل اتصال شيميايي نانوذرات تيتانيوم دياکسايد به يک آنتيبادي است که سلولهاي GBM را شناسايي کرده و به آنها ميچسبد.
چنانچه سلولهايGMB انساني کشتشده در معرض اين «نانوبيوهيبريدها» قرار گيرند، نانوذرات مذکور، حدود 80 درصد از اين سلولهاي سرطاني مغر را پس از پنج دقيقه که در معرض نور سفيد متمرکز قرار گيرند، نابود ميکند.
نتايج اين تحقيق ثابت ميکند که اين نانوذرات ميتوانند هنگام انجام عمل جراحي، در درمان سرطان مغز اميدوارکننده باشند.