با شناخت به موقع نشانه های هر بیماری می توان در مناسب ترین زمان اقدام به درمان آن بیماری کرد؛ چه بسا بیماری هایی که با تشخیص به موقع درمان شده اند و از صرف هزینه های بسیار زیاد و پیشرفت بیماری جلوگیری شده است. ابتلا به دیابت هم علائمی دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
روند ابتلا به دیابت نوع 2 در جهان رو به افزایش است، بر همین اساس منطقی به نظر می رسد که آمار ابتلا به پیش دیابت نیز رو به افزایش باشد. اما شاید شگفت زده شوید اگر بدانید بیشتر افراد مبتلا به پیش دیابت از این مساله آگاه نیستند. این مشکل بزرگی است زیرا اگر از ابتلا به پیش دیابت آگاه نباشید، احتمال ایجاد تغییرات مورد نیاز برای جلوگیری از تبدیل شدن آن به دیابت کامل وجود ندارد.
به نقل از “رودال ولنس”، پیش دیابت یک شرایط مرزی است که در آن قند خون به طور مداوم بالا است، اما آن اندازه نیست که به عنوان دیابت در نظر گرفته شود. سادهترین روش برای تشخیص این که به پیش دیابت مبتلا هستید انجام آزمایش خون است. دقیقترین نوع آن آزمایش A1C است که درصد گلوکز (قند) متصل به پروتئین حامل اکسیژن هموگلوبین در خون را تعیین می کند.
رقم 5.9 و کمتر به عنوان شرایط عادی در نظر گرفته می شود. هر چیزی بین 5.7 و 6.4 به عنوان پیش دیابت و 6.4 و بالاتر به عنوان دیابت کامل در نظر گرفته می شود.
بنابر توصیه انجمن دیابت آمریکا، هر فرد 45 ساله یا پیرتر باید شرایط قند خون خود را زیر نظر داشته باشد، اما در صورت ابتلا به، سندرم تخمدان پلی کیستیک، یا سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت ممکن است نیاز به انجام زودتر آزمایش نیز وجود داشته باشد. افراد آفریقایی آمریکایی، بومیان آمریکا، آسیایی آمریکایی، لاتین، یا ساکنان جزایر اقیانوس آرام ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار داشته باشند و به انجام آزمایش در سنین پایینتر نیاز داشته باشند. این مساله را باید با پزشک خود بررسی کنید.
اگرچه آزمایش خون می تواند به طور قطع نشان دهد آیا قرار است با مشکل مواجه شوید یا خیر، اما توجه به نشانه های دیگر نیز اهمیت دارد. بر همین اساس توجه جدی به تشنگی بیش از اندازه و تکرر ادرار اهمیت دارد. در ادامه با برخی دیگر از نشانه های پیش دیابت بیشتر آشنا می شویم.
پوسته های فلس مانند و درخشان روی پوست
اگر به پیش دیابت مبتلا باشید، ممکن است با وصله های پوستی قرمز، قهوه ای، یا زرد رنگ که به نام Necrobiosis Lipoidica شناخته می شوند، مواجه شوید. پوست شما ممکن است ظاهری فلس مانند و درخشان پیدا کند، خارش داشته باشد و امکان دارد رگ های خونی قابل مشاهده باشند. همچنین، مراقب وصله های تیره و مخملی روی پوست خود باشید که به نام Acanthosis Nigricans شناخته می شوند. آنها می توانند نشان دهنده میزان بیش از حد انسولین در خون باشند.
نقرس
نقرس – یک نوع آرتریت که به واسطه افزایش اسید اوریک در بدن شکل گرفته و موجب ساخت کریستال هایی در مفاصل، تاندون ها و استخوان های می شود – یک بیماری قدیمی مربوط به پادشاهان نیست. ابتلا به نقرس در سراسر جهان رو به افزایش است و پژوهش ها نشان داده اند که افراد مبتلا به آن بیشتر به دیابت مبتلا می شوند، احتمالا به دلیل این که هر دو بیماری اغلب افراد چاق را تحت تاثیر قرار می دهند.
کلفت شدن پوست
آیا پوست شما حالتی سفت یا مومی پیدا کرده است؟ این شرایط که به نام اسکلروز دیجیتال شناخته می شود اغلب در نوک انگشتان دست یا پا آغاز می شود و می تواند در کل بدن گسترش یابد. اسکلروز دیجیتال گاهی اوقات زمانی که قند خون بالا به رگ های خونی آسیب وارد می کند نیز رخ می دهد.
ریزش مو
عوامل مختلفی می توانند به ریزش مو منجر شوند که از آن جمله می توان به داروها، ژنتیک، و استرس اشاره کرد. ریزش مو با مقاومت به انسولین نیز در ارتباط است که مشخصه ای از پیش دیابت و دیابت نوع 2 محسوب می شود. مقاومت به انسولین به معنای آن است که در استفاده از انسولین به طور موثر به منظور انتقال قند از خون به سلول ها مشکل دارید و در نتیجه با سطوح بالای قند خون مواجه می شوید.
خستگی شدید
این که گاهی اوقات احساس خستگی شدید داشته باشید، طبیعی است، اما تجربه خستگی مداوم حالتی عادی نیست. مقاومت به انسولین می تواند از عوامل موثر در این زمینه باشد زیرا قند در جریان خون باقی می ماند و وارد سلول ها، جایی که به عنوان انرژی مورد استفاده قرار می گیرد، نمی شود.
منبع: عصر ایران