زمانی که والدین با این موضوع مواجه می شوند که کودک آن ها دچار لکنت زبان است، ترس و دلهره آن ها را فرا می گیرد. در چنین مواقعی جای نگرانی نیست چرا که لکنت درمان پیچیده ای ندارد و در صورت اقدام به موقع درمان می شود. در این مطلب قصد داریم توصیه های مهدی احمدی، آسیب شناس گفتاری را در این خصوص بیان نماییم.
این آسیب شناس گفتاری در پاسخ به این پرسش که بهترین زمان برای آغاز درمان لکنت زبان کودکان چه سنی است؟، اظهارکرد: درمان لکنت زبان هر چه زودتر آغاز شود میتواند نتایج بهتری را به دنبال داشته باشد. در برخی از موارد همانند کودکان فلج مغزی درمان باید بعد از ۴ ماهگی آغاز شود، اما در سایر موارد زمان پیشنهادی قبل از ۳ سالگی است.
احمدی تاکید کرد: والدین باید بدانند افزایش سن، روند درمان اختلال گفتار فرزندانشان را با مشکل مواجه کرده و درمان بسیار دشوار میشود.
وی در خصوص علائم اختلال در گفتار کودکان خاطرنشان کرد: کودکی که تا سن ۲ سالگی هیچ کلمهای را به زبان نمیآورد و یا تا سن ۳ سالگی قادر به بیان جملات کوتاه نیست باید از سوی والدین به متخصص معرفی شود.
این آسیب شناس گفتاری با اشاره به کودکانی که در معرض خطر ابتلا به لکنت زبان هستند اظهارکرد: تکرار زیاد بخشی از یک کلمه همانند “س” در واژه “سلام” و یا کشیدن صداها همچنین تغییر ناگهانی در بلندی و زیر و بمی صدا از جمله عواملی است که میتواند به عنوان علائم اختلال در گفتار کودکان محسوب شوند.
منبع: میزان