مخاطرات مختلف کاشت مژه مصنوعی

از عوارض جانبی مژه مصنوعی چه میدانید؟ این روش زیبایی آسیب های فراوانی به سلامت بینایی شما وارد خواهد کرد. با کاشت مژه مصنوعی اگزما و حساسیت و عفونت و التهاب در نواحی مختلف پلک پدید خواهند آمد. به صحبت های متخصص پوست و مو در این زمینه دقت کنید. شاید از اینکار صرفنظر کردید.

این روزها استفاده از مژه مصنوعی در برخی از خانم‌ها بسیار متداول شده است.

بسیاری از افراد تصور می‌کنند مژه مصنوعی، چون خارج از چشم قرار می‌گیرد، آسیبی برای بدن به همراه ندارد در حالی‌که این باور نادرستی است و مژه مصنوعی می‌تواند مشکلاتی را برای افرادی که به استفاده از آن تمایل دارند، ایجاد کند. «دکتر امیر هوشنگ احسانی» متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران شما را با عوارض مژه مصنوعی آشنا می‌کند.

کاری به مژه‌ها نداشته باشید

یکی از بخش‌های مهم بدن، مژه محسوب می‌شود و مژه، تنها جنبه زیبایی ندارد. مژه می‌تواند از ورود جسم خارجی، بویژه گرد و غبار به داخل چشم، جلوگیری کند، ضمن آن‌که به خروج اشک نیز کمک خواهد کرد. هر گونه آسیب و دستکاری مژه‌ها می‌تواند باعث بروز مشکلاتی شود. بسیاری از افراد برای پر پشت شدن مژه‌های خود از مژه مصنوعی استفاده می‌کنند که انجام چنین کاری می‌تواند عوارضی را در پی داشته باشد ضمن این‌که مشکل کم‌پشتی مژه‌ها را نیز، برطرف نمی‌کند. برای رفع مشکل کم پشتی مژه‌ها باید در وهله اول تغذیه خوب داشت و از مکمل‌های حاوی روی، زیر نظر پزشک، استفاده کرد.

مواظب حساسیت باشید

با این‌که مژه‌های مصنوعی را می‌توان از روی پلک برداشت ولی انجام چنین کاری خالی از دردسر نیست. یکی دیگر از مشکلاتی که این مژه‌های مصنوعی می‌توانند در پی داشته باشند، احتمال ابتلا به حساسیت و اگزما به چسب‌هایی است که مژه‌های مصنوعی را با آنها می‌چسبانند. از آنجایی که پوست لبه پلک نازک است، احتمال ابتلا به اگزما و حساسیت بسیار بالا خواهد بود. آن دسته از افرادی که تمایل به استفاده از مژه‌های مصنوعی دارند، باید به این نکته توجه کنند که می‌توانند به مشکلاتی چون خارش، قرمزی دور چشم، التهاب و … دچار شوند.

هزینه‌های بالای درمان

اگر فردی در اثر استفاده از مژه مصنوعی، به عوارض ناشی از آن دچار شود، درمان بسیار زمان‌بر و هزینه‌بر خواهد بود. برای مثال، در صورتی که فرد به اگزما مبتلا شود، درمان حدود شش تا 9 ماه طول خواهد کشید ضمن این‌که فرد باید حداقل 500 تا 600 هزار تومان هزینه برای درمان بپردازد.

معمولا آن دسته از افرادی که مژه مصنوعی را برای زیباتر شدن چشم‌های خود استفاده می‌کنند، همزمان در چشم خود لنز نیز می‌گذارند که این مساله، احتمال ابتلا به عفونت چشم را در این دسته از افراد افزایش می‌دهد. حتی اگر افراد از لوازم آرایشی (در ناحیه چشم) همراه با مژه مصنوعی استفاده کنند، باز هم ابتلا به عفونت چشم در چنین شرایطی افزایش پیدا خواهد کرد.

عفونت در کمین است

یکی دیگر از عوارضی که مژه مصنوعی می‌تواند در پی داشته باشد، احتمال ابتلا به عفونت است. آن دسته از افرادی که از مژه‌های مصنوعی استفاده می‌کنند، بیش از سایر افراد مستعد ابتلا به گل‌مژه هستند.

 

چاردیواری ضمیمه روزنامه جام جم،