در حین مصرف داروهای هومیوپاتی چه نکاتی باید توجه شود؟

درست است که طب هومیوپاتی هیچ عوارضی ندارد و از داروی شیمیایی در آن استفاده نمی شود. ولی مثل بقیه ی درمان ها و طب ها، اگر یک سری اصول و قوانینی را در حین درمان رعایت کنید و به نکاتی در حین مصرف داروهای هومیوپاتی توجه کنید، خواهید دید که نتیجه ی بهتری می بینید. با دکتر سلام همراه باشید.

مصرف داروهای هومیوپاتی

– درمان هومیوپاتی می تواند عملکرد جایگزین طب رایج ویا به صورتی مکمل درمان های معمول و یادر مواردی هم به شکل تسکین بخش عمل نماید.انتخاب شیوه درمان بنابر صلاحدید درمانگر و بر اساس کیفیت وعمق بیماری فرد وسطح سلامتی اش خواهد بود .

– درمان هومیوپاتی بیماران را از بررسی های پیشگیری کننده پاراکلینیک و مراقبت های اولیه بهداشتی بی نیاز نخواهد ساخت . بیماران موظف هستند در رابطه با پیگیری های آزمایشگاهی سالیانه ومعاینات عمومی از جمله پاپ اسمیر سالیانه و وضعیت سینه ها در خانم ها- چک آپ های سالیانه به ویژه در سنین بالاتر از 40 سال – بررسی پروستات در آقایان به ویژه در سنین بالاتر از 50 سال وغیره توجه لازمه را داشته باشند.

– گاها پزشگ هومئوپات شما را جهت بررسی های تخصصی به متخصصین مختلف ارجاع می دهد .لطفا این توصیه ها را جدی بگیرید.

– به هیچ عنوان داروهای شیمیائی خود را که قبل از درمان هومیوپاتی مصرف می کردید بدون صلاحدید پزشگ هومیوپاتی خود قطع نکنید. کاهش یا قطع ناگهانی برخی از دارو های رایج عوارض خطرناکی را به دنبال خواهد داشت فلذا بایستی زیر نظر هومئوپات ودر موارد خاص با دستور پزشگ متخصص در زمینه بیماری مزبور قابل انجام خواهد بود. همچنین به خاطر داشته باشید در موارد خاصی نوع بیماری اجازه قطع درمان با برخی از داروها را اصلا نمی دهد.در مورد مصرف و تداوم استفاده از دارو ها نظر پزشگ هومئوپات شرط خواهد بود .

در حین مصرف داروهای هومیوپاتی چه نکاتی باید توجه شود؟

-اگر قبل از مراجعه با اینجانب تحت درمان همکار هومئوپات دیگری بوده اید حتما آن را اعلام فرمائید.

– مدت و سرعت بهبودی در طی درمان هومیوپاتی به عوامل متعددی از جمله سابقه بیماری – درمانهای انجام یافته قبلی – وضعیت جسمی و ذهنی بیمار – سن بیمار ودارو هائی که مورد استفاده قرار می گیرند بستگی دارد. پیش بینی دقیقی برای مدت زمان بهبودی وتعداد مراجعات بعدی نمی توان ارائه کرد.

– در مواردی امکان عود درمان انجام یافته وجود دارد . البته این عود الزاما به معنی شکست درمانی نبوده ودر صورت بروز آن پزشگ هومئوپات خود را از ماجرای رخ داده مطلع نمائید تا جهت کنترل وضعیت تدابیر لازمه را انجام دهد.

– پذیرش بیمار توسط پزشگ هومئوپات به معنی ضمانت مطلق برای درمان کامل و عدم بروز بیماذی های احتمالی جدید در آینده نمی باشد . لکن ما موظفیم تا با بهره وری از آخرین دست آوردهای علم هومیوپاتی در محدوده قوانین اخلاق پزشگی وحیطه توانائی های دانش هومیوپاتی نهایت تلاش خود را در یاری رسانیدن به بیماران به کار بسته لکن نتیجه درمان به عوامل مختلفی وابسته است که مطلقا تحت کنترل ما نمی باشد.

– در موارد نادری درمان به شکل پیش بینی شده وامیدوار کننده پیش نمی رود و برای بیمار نتیجه بخش نیست فلذا ممکن است توصیه به قطع درمان صورت پذیرد.

– تصحیح عواملی چون تغذیه و الگوی زندگی گاها نتایج شگرفی به دنبال داشته فلذا به توصیه های درمانگر خود به دقت عمل نمائید.

– در برخی از مشکلات ذهنی و روان شناختی درمان بدون بهره وری ازمشاورات موازی همکاران روان شناس ثمر بخش نیست و ممکن است شما نیز از این امر مستثنی نباشید.

– مصرف هم زمان ویتامین ها ومواد معدنی در محدوده مجاز مغایرتی با درمان های ما ندارد.

– مصرف دارو های گیاهی ومشتقات آنها بسته به فورمولاسیون داروی مصرفی و شرایط بیمار دارد.فلذا حتما با پزشگ خود درمورد مصرف آنها مشورت نمائید.

– از مصرف بی رویه مسکن ها و دارو های آرام بخش به ویژه مسکن های حاوی کدئین – گروه بنزودیازپین ها مثل دیازپام یا والیوم – اگزازپام – لورازپام – آلپرازولام یا زاناکس – کلردیازپوکساید و…جدا پرهیز نمائید.اگر به مصرف این دارو ها عادت دارید با ما درمیان بگذارید.

– به غیر از موارد اورژانس از مصرف داروهای کورتونی از جمله هیدروکورتیزون – بتا متازون – پردنیزولون – فلئوسینولون و…ممانعت نمائید.در موارد اورژانس مانند حملات آسمی – کهیر های گسترده همراه با علائم تنفسی نیاز به مشورت با ما نبوده ودر این مواقع به توصیه های کادر اورژانس عمل نمائید.

– در صورت بروز علائم بسیار شدید هشدار دهنده براساس اقدامات پزشگی رایج عمل کرده وبه نزدیک ترین اورژانس مراجعه کنید.این علائم شامل درد قلبی – درد شدید شکمی – هر نوع درد غیر قابل توجیه – تغییر در شرایط عصبی و حرکتی بیمارو سطح هوشیاری او و … می باشد.

در حین مصرف داروهای هومیوپاتی چه نکاتی باید توجه شود؟

– در مراجعه به دندانپزشکی از بی حس کننده های حاوی آدرنالین استفاده نفرمائید.

– مصرف آنتی بیوتیک ها بعد از اعمال جراحی و اقدامات دندانپزشگی منعی ندارد.

– در برخی از عفونت ها نیاز مبرمی به مصرف آنتی بیوتیک ها وجود دارد .در این موارد با مشورت نمائید و در صورت عدم دسترسی به توصیه های پزشگان رایج عمل کنید.

– واکسیناسیون مغایرتی با درمان شما یا فرزندتان ندارد ولی اگر به دنبال واکسیناسیون دچار عوارض ناشی از آن شدید حتما علائم مربوطه را با ما درمیان بگذارید.

– درمورد استفاده همزمان از سایر شیوه های درمان آلترناتیو یا مکمل مانند طب سوزنی – گیاه درمانی – رایحه درمانی – طب سنتی و … با هومئوپات مشورت نمائید.

– استفاده همزمان از روش های درمانی طب فیزیکی مانند فیزیوتراپی – کایروپراکتیک ومگنتوتراپی بلامانع است .

– در زمان درمان هومیوپاتی از مصرف کافئین ( قهوه – نسکافه – چائی پررنگ ) و تورین ( نوشیدنی های انرژی زا ) – سیر خام – نعنا واسانس آن – عرق بادرنجبویه – کافور – شیرین کننده های مصنوعی مانند اسپارتام ( موجود در اکثر نوشیدنی ها و خوراکی های رژیمی و بدون قند ) – مواد محرک و مخدر پرهیز نمائید . در صورت عادت به مصرف مواد فوق آن را با درمانگر خود در میان بگذارید.

– در حین درمان از مصرف هر گونه ماده خوراکی که تاثیر زیادی بر بدنتان می گذارد پرهیز نمائید .ثبات و آرامش بدن در زمان درمان تداوی را تسهیل می نماید.

– درمان با روش هومیوپاتی شما را از رعایت اصول بهداشت روانی – ورزش مناسب و تغذیه سالم بی نیاز نخواهد ساخت.شما بایستی به سلامت روانی اجتماعی خود – تغذیه و تحرک خویش دقت نمائید.

– در شرایط ویژه که به پزشگ هومئوپات خود دسترسی ندارید ( مانند مسافرت ) به توصیه های پزشگان رایج عمل کنید. لکن در اسرع وقت پزشگ هومئوپات خود را در جریان اقدامات درمانی انجام یافته قرار دهید.

– در مورد اقدامات پزشگی در رابطه با زیبائی پوست حتما قبل از مصرف کرم های جلدی – اقدامات تزریقی – لیزر درمانی با پزشگ هومئوپات خود تماس بگیرید.
در حین مصرف داروهای هومیوپاتی چه نکاتی باید توجه شود؟
– نیم ساعت قبل از مصرف داروی هومیوپاتی  و تا یک ساعت پس از خوردن دارو چیزی نخورید – نیاشامید و سیگار نکشید.

– در صورت اعتیاد به مواد مخدر- محرک ها – سیگار و مشروبات الکلی و یا هر داروی خاص دیگرمشکل را با درمانگر خود در میان بگذارید.

– استفاده از شیوه های روان درمانی – روانکاوی – یوگا – مدیتیشن و … منعی ندارد ولی بایستی با درمانگر در میان گذاشته شود.

– در برخی موارد تشدید علائم خفیف پس از مصرف دارو رخ می دهد.این تشدید برگشت پذیر بوده و آسیبی به شما نمی رساند .البته همیشه ایجاد مشکل برای بیمار الزاما به معنی تشدید علائم پس از مصرف دارو نمی باشد. شما می توانید در مورد تغییرات کمی وکیفی پس از درمان خود با من تماس بگیرید.

– استفاده از روش های تصویر برداری همانند رادیو گرافی ساده – سونوگرافی – سی تی اسکن ( با یا بدون تزریق ) و نیزام آر آی مغایرتی با درمان هومیوپاتی ندارد.


 √  از طب هومیوپاتی چه می دانید؟

√ واقعا هومیوپاتی یک درمان است یا در واقع یک تلقین؟

√ طب هومیوپاتی را چقدر می شناسید؟


وب سایت دکتر بابک ناهیدی آذر