گریپ فروت را می توان از جمله مفید ترین مرکبات برشمرد که مصرف آن فواید بسیاری را برای سلامت شما دارد. این میوه از خواص دارویی بسیاری نیز برخوردار است که می توان از آنها در درمان برخی بیماری ها نیز استفاده کرد. مدتی است که این میوه بسیار مفید در ایران نیز کشت می شود. با دکتر سلام همراه باشید.
مصرف این میوه به علت کالری کم برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، مناسب میباشد. قند این میوه از پرتقال کمتر است.
گریپفروت پاککننده بدن از مواد سمی است و این مواد را به سرعت دفع میکند. به همین دلیل در زمان مصرف این میوه (به علت دفع مواد زاید)، امکان ابتلا به اسهال وجود دارد.
این میوه داروی خواب است، خوردن یک عدد گریپفروت و یا نوشیدن آب آن موجب خوابی خوش و سنگین میشود.
گریپفروت ضد سرماخوردگی است و تب را پایین میآورد.
این میوه به دلیل ترش بودن، ترشح اسید معده را بیشتر میکند، پس باید آن را قبل از غذا مصرف نمود تا اشتها را تحریک و غذا را زودتر هضم کند.
کسانی که کلیه، مثانه و کیسه صفرایشان سنگ تولید میکند، حتما باید از این میوه مصرف کنند، زیرا از تشکیل سنگ جلوگیری میکند.
مهمترین کاربرد آن برای جلوگیری و درمان بیماری قلبی است، این میوه شفابخش قلب میباشد، زیرا کلسترول را پایین میآورد و رگها را از وجود چربیها و مواد رسوبکرده پاک میکند و پیشرفت تصلب شرایین را متوقف میسازد.
گریپفروت و به خصوص پوست آن حاوی ماده ضد سرطان است.
هسته این میوه خاصیت میکروبکشی، ضد قارچ و ضد مخمر دارد.
بر طبق گزارشها، آب گریپفروت با بسیاری از داروها تداخل دارد. آب آن مهارکننده سیستم سیتوکروم P450 3A4 رودهای میباشد. در نتیجه موجب افزایش سطح سرمی داروهایی که به طور عمده توسط این آنزیمها متابولیزه (تجزیه) و دفع میگردند، میشود.
با توجه به موارد ذکرشده مهمترین اقدام جهت پیشگیری از بروز عوارض ناشی از مصرف همزمان آب گریپفروت و داروها، مطلع کردن بیماران از احتمال بروز این تداخلات است.
بر اساس نتایج آزمایشی که در سمپوزیوم «منافع مرکبات برای سلامتی» در جلسه ملی انجمن شیمی آمریکا در سال 2004 ارائه شد، تیمی از دانشگاه «هاوایی» گزارش دادند که: نوشیدن آب این میوه میتواند احتمال سرطان ناشی از مصرف سیگار را کاهش دهد.
عصاره این میوه باعث بهبود زخم معده میشود. دانههای این میوه دارای مواد مغذی آنتیاکسیدان هستند و میتوانند دستگاه گوارش را حفظ کنند. همچنین عصاره دانه گریپفروت تأثیر ضدباکتریایی دارد.
منبع: زندگی آنلاین