سیب و چای سبز، هر دو جرو خوراکی های سرشار از آنتی اکسیدان و دارای ارزش تغذیهای بالا هستند. محققان آمریکایی به تازگی دریافته اند که مصرف همزمان سیب و چای سبز و ترکیب آنتی اکسیدان های این دو خوراکی مغذی، می تواند با مهار مولکول VEGF و پیشگیری از گرفتگی و سختی عروق، راه مطمئنی برای مبارزه با حمله یا سکته های قلبی باشد. از طرف دیگر، همراهی سیب و چای سبز می تواند باعث مصرف کمتر داروها، کاهش سطح کلسترول خون و حفظ سلامت سیستم قلبی و عروقی هم باشد.
یکی دیگر از عجایب سیب برای حفظ و ارتقا سلامتی، نتایج تحقیقات جدید محققان دانشگاه کورنل است. محققان این دانشگاه پیشنهاد کردهاند که قبل از رفتن به خرید، یک عدد سیب بخورید. در تحقیقی که روی ۱۲۰ شرکت کننده صورت گرفت، مشخص شد که افرادی که قبل از رفتن به خرید، یک عدد سیب خورده بودند، تا ۲۸ درصد تمایل بیشتری برای خرید میوهها و سبزیها از خود نشان می دهند.
همچنین محققان دانشگاه کورنل با بررسی اثر عصاره میوه هایی مثل سیب و پرتقال بر روی نورون های حیوانات دریافتند که آنتی اکسیدن هایی مشخص از سلول ها در مقابل استرس اکسیداتیو محافظت می کنند (در مورد موز نیز اثر مشابهی دیده شد). در نتیجه مصرف میوه هایی تازه مثل سیب و پرتقال و موز می تواند از آسیب مغزی و اختلالاتی مثل آلزایمر جلوگیری کند.
خوردن یک سیب بعد از ناهار می تواند هوس بعد از ظهر را کنترل کند. از آنجا که سیب سرشار از پکتین (فیبری محلول که آب را به خود جذب می کند) است باعث می شود حس سیری طولانی تری را تجربه کنید و همچنین وقتی تخلیه معده با سرعت کمتری صورت بگیرد باعث حفظ قند خون و بهبود حساسیت به انسولین می شود.
ترکیب سیب و شکلات نیز می تواند از عروق خونی و دندان های شما محافظت کند. سیب غنی از فلاونوئیدی به نام کوئرستین است و در مطالعه ای محققان ایتالیایی با جمع آوری نمونه های خونی افراد سالم دریافتند با ترکیب کوئرستین و کاتچین میتوان از واکنش کلاژن با پلاکت های خونی و در نتیجه ایجاد لخته خونی و بیماری های قلبی جلوگیری کرد. جویدن سیب ترشح بزاق را تحریک و از پلاک های دندانی پیشگیری می کند.
در یک مطالعه نیز محققان هلندی دریافت میوه و سبزی را در بین 20 هزار نفر در طی 10 سال بررسی کردند و دریافتند افرادی که 25 گرم از میوه جات و سبزیجات سفید (مثل سیب و گلابی و پیاز و قارچ) در رژیم خود مصرف کرده بودند ریسک سکته 9 درصد کاهش یافته بود. دیگر میوه جات و سبزیحات رنگی اثر مشابهی نشان ندادند.
منبع: دکتر سلام