در بخش ائل این مقاله در مورد کارهایی که باید انجام دهیم تا از کمردرد پیشگیری شود یا در صورت داشتن کمردرد، درد آن تشدید نگردد، صحبت کردیم. در این بخش می خواهیم به ادامه ی این عوامل بپردازیم و انها را بررسی کنیم. با دکتر سلام همراه باشید.
6- حرکت مناسب هنگام پاسخ گویی به تلفن
زمانی که در حال صحبت کردن با تلفن هستید، گاهی مجبور به انجام چند کار بطور همزمان می شوید؛ در اینگونه مواقع اغلب، تلفن را بین گوش و شانه خود قرار می دهید؛ این حالت، یکی ازشایع ترین علل درد گردن است ، که در نتیجه باعث تراز ضعیف در ستون فقرات شما می شود. میتوانید از هندزفری، هدست، یک حفاظ مناسب برای شانه و یا اسپیکر به جای گرفتن تلفن دردست و یا قرار دادن آن برروی شانه ، استفاده کنید.
7- ایستادن هوشمند
ایستادن برای یک دوره طولانی، می تواند برای قسمت پایین کمر شما، استرس زا باشد. اگر مجبور به ایستادن طولانی هستید، سعی کنید از یک سطح پله مانند یا سایر اشیاء شبیه آن، استفاده کرده و یک پای خود را بر روی آن بگذارید و سپس بعد از مدتی پای خود را عوض کرده، پای دیگر را بر روی آن قرار دهید.
8- یادگیری روش کشیدن و بلند کردن درست اجسام
بلند کردن بچه ها و دیگر اجسام سنگین، علت شایع کمردرد است. این حالت ها را برای محافظت از پشت و کمرتان در نظر داشته باشید:
– در برابر جسمی که قصد بلند کردنش را دارید، بصورت باز ایستاده و تا حد امکان آرنج خود را نسبت به بالا تنه باز نگه دارید و تلاش کنید تا بازوهایتان نزدیک به بدنتان قرار نگیرد.
– روی زانوهایتان خم شده و پاها و عضله شکم خود را درحالت کشیده قرار دهید.
– جسم را بلند کرده و دقت داشته باشید تا در هنگام بلند کردن ، به خودتان پیچ و تاب ندهید.
9- درباره پله ها بدانید
استفاده از پله ها، اغلب به عنوان راهی مناسب برای تناسب اندام و نوعی ورزش برای همه معرفی شده است؛ البته ممکن است این ورزش برای افرادی که دچار کمردرد، زانو درد ، بخصوص افراد بسیار مسن و نیز ، افرادی که دارای مشکلات شدیدی در زانوی خود هستند، مناسب نباشد.
پس قبل از استفاده از پله و یا نردبان، از پزشک خود، درباره نوع مناسب آن برای خود، سوال کنید.
10- تنظیم حالت رانندگی شما
رانندگی با فاصله های دور، می تواند به پشت و کمرتان آسیب بزند. پیگیری روشهای زیر، برای کمک به داشتن احساس خوب در پشت و کمر، حتی در سفرهای طولانی، توصیه میشود:
– صندلی خود را به سمت جلو بکشید تا مجبور به خم شدن برای رسیدن به فرمان نشوید.
– یک حوله لوله شده، بالش کوچک و یا دیگر وسایل حفاظت از کمر، در پشت خود بگذارید.
– در سفرهای طولانی ، هر یک ساعت یکبار، ماشین را به کناری زده، ازماشین پیاده شده و کمی قدم بزنید.
11- ورزش هایی که باید از آنها دوری کنید
اگر جراحتی در پشت دارید، یا یک شرایط ثابت شده در مورد پشت و کمرتان وجود دارد، ممکن است برخی حرکات ورزشی، برای شما مناسب نباشد؛ حداقل تا زمانی که پزشکتان به شما اجازه بدهد.
این ورزش ها شامل:
- ورزشهای راکتی( مثل تنیس)
- ورزشهای تماسی( مثل کشتی)
- گلف
- رقص
- وزنه برداری
- دویدن آهسته و دراز و نشست
می باشد.
پزشک، ممکن است در عوض، پیشنهادات ورزشی مثل کشیدن پاها به داخل شکم در حالت درازکش، به شما بدهد. مطمئن شوید که از پزشکتان درباره دیگر ورزش هایی که باید از آنها دوری کنید، سوالاتی پرسیده باشید.
12- فشار با دقت
فعالیت هایی که وابسته به فشار هستند( مثل جارو زدن ، تی کشیدن و یا چمن زنی) ، می توانند باعث کشش نامناسب در کمرتان شوند. تا آنجا که می توانید، آرنجتان را نسبت به تنه، باز نگه دارید و تلاش کنید که با بازوهایتان فشار وارد کنید و نه با تنه خود. از تی و یا جاروی مناسب استفاده کنید. چنانچه فعالیت شما به نظرتان زیاد است، می توانید آن را به چند دوره مناسب تقسیم کنید.
13- بهترین حالت برای خواب
خوابیدن به پهلو، شایع ترین حالت برای خوابیدن است. یک کوسن و یا بالش کوچک بین دو زانوی خود قرار دهید؛ چون این کار به حالت مناسب کمر شما ، کمک می کند. اگر عادت دارید که به پشت بخوابید، از یک بالش برای زیر زانوهای خود استفاده کنید. ازخوابیدن دمر و یا روی شکم خودداری کنید؛ چون باعث بدتر شدن درد کمر شما می شود.
14- وزنتان را پایین نگه دارید
حمل اضافه وزن شما، یعنی کار بیشتر برای عضلات کمر شما؛ بخصوص اگر این اضافه وزن دور کمر شما قرار داشته باشد. پایین آوردن وزن ، میتواند روی محافظت از عضلات و مفاصل کمر شما، زانوها و باسن شما، بسیارکمک کننده باشد.
فعالیت های روزمره همراه با کمردرد – بخش اول
برگردان: سیما آزادفلاح