در این مقاله قصد داریم راهکار ساده ای را به شما آموزش دهیم که تا حد زیادی از نفخ معده و روده رهایی یابید و حتی میزان سکسکه و آروغ زدن هم در شما کمتر شود. خیلی از افراد هستند که از نفخ معده و روده و حتی بیماری یبوست رنج می برند. امیدوارم این راهکار بتواند تا حدود زیادی در سلامتی شما مؤثر باشد.

 

روش هایی برای پیشگیری

۱- از خوردن غذاهایی که باعث تولید گاز می شوند مانند لوبیا، کلم بروکلی، کلم و سبوس خودداری کنید. میزان گاز تولید شده از این مواد خوراکی در افراد مختلف متفاوت است.

۲- از بلعیدن هوا جلوگیری کنید. به آرامی غذا بخورید. غذا یا نوشیدنی را هورت نکشید. با عجله غذا خوردن و یا در حین راه رفتن غذا خوردن باعث بلعیده شدن مقدار بیشتری هوا می شود.

۳- قبل از بلعیدن مواد غذایی، آنها را به خوبی بجوید.

۴- در هنگام جویدن غذا صحبت نکنید.

۵- از جویدن آدامس و یا خوردن آبنبات های سفت خودداری کنید.

۶- سیگار، قلیان و یا سایر مواد دخانی را ترک کنید.

۷- از مصرف الکل اجتناب کنید.

۸- از تغییر ناگهانی دمای معده (مانند نوشیدن یک مایع گرم بعد از خوردن یک ماده خوراکی سرد) اجتناب کنید.

۹- اگر از دندان مصنوعی استفاده می کنید با دندانپزشک مشورت کنید و از مناسب بودن آنها اطمینان حاصل کنید.

۱۰- آرام باشید، عصبانیت و اضطراب می توانند موجب بلع مقدار بیشتری هوا شوند.

۱۱- مواد غذایی که مصرف می کنید را به صورت روزانه و با اشاره به وعده غذایی مصرف شده یادداشت کنید. با این کار می توانید بعد از چند هفته یا چند ماه، لیستی از مواد غذایی که علائم تولید گاز در بدن شما را بیشتر می کنند تهیه کنید. پس از مشخص شدن این لیست، می توانید برای پیشگیری از بروز این مشکل مصرف آنها را قطع و یا محدود کنید. اگر مجبور به حذف یک ماده غذایی و یا نوشیدنی خاص از برنامه غذایی خود شدید، در مورد سلامت رژیم غذایی خود با متخصص تغذیه مشورت کنید.

۱۲- اگر حس می کنید که شیر و یا سایر فراورده های لبنی باعث تولید گاز می شوند، سعی کنید مصرف آنها را به روشی درست حذف و یا محدود کنید.

۱۳- اگر برای پختن غذا از لوبیا های خشک استفاده می کنید، آنها را از شب قبل در یک ظرف آب بریزید تا خیس بخورند. برای پختن غذا، آب ظرف را خالی کنید و لوبیا ها را آب بکشید و سپس آنها را با آب تازه داخل قابلمه بریزید. این کار می تواند به کاهش میزان نفاخ بودن و تولید گاز لوبیا کمک کند.

۱۴- هرگز پرخوری نکنید. وعده های غذایی سنگین می توانند شما را دچار نفخ کنند. به جای ۳ وعده غذایی سنگین، ۶ وعده غذایی سبک مصرف کنید.

۱۵- یبوست یکی از علل شایع بروز نفخ است. سعی کنید در مورد یبوست اطلاعات بیشتری کسب کنید و از بروز آن پیشگیری کنید.

۱۶- از مصرف مسهل ها خودداری کنید.

۱۷- از داروهای ضد گاز که به صورت بدون نسخه در داروخانه ها موجود هستند استفاده کنید.

۱۸- نعناع می تواند باعث آرامش سیستم گوارشی شده و ممکن است از میزان آروغ زدن و یا نفخ شما بکاهد.

 


بیشتر بخوانید: همه چیز درمورد خواص و مضرات سیاه دانه


 

۱۹- به صورت منظم ورزش کنید.

بهداشت نیوز