استفاده از مواد شیمیایی لایه بردار، همان پیلینگ است ، موادی مانند اسید سالسیلیک ، اسید سیتریک ، اسیدهای میوه یا آلفاهیدروکسی اسید AHA یا تری کلرواستیک اسید (TCA). در این روش اسیدهای لایه برداری با درصدهای متفاوت روی پوست صورت استعمال شده و عمل لایه برداری بصورت شیمیایی انجام میشود اما در میکرودرم ابریژن با دستگاه و کریستال های اکسیدآلومینیم روی سطح پوست بطور مکانیکی لایه برداری میشود.
آنچه باید درباره پیلینگ با لیزر بدانید
بطور معمول از لیزر دی اکسید کربن یا فراکشنال برای این منظور استفاده میشود و در درمان برخی بیماریهای پوستی مثل اسکار، کک و مک و لکه های قهوه ای که درصورت و دست بیشتر افراد مسن دیده میشود و همچنین جوانسازی پوست استفاده می شود.
در این روش توسط لیزر ، لایه سطحی پوست به شکل موضعی در مقاطعی از پوست از بین میرود و اطراف این ستونهای حرارتی سالم می ماند و این امر موجب تسریع روند ترمیم پوست میشود. از آنجایی که لایه شاخی پوست در طی لیزر دست نخورده باقی میماند، بنابراین فعالیت طبیعی پوست بعنوان سد حفاظتی حفظ میشود.
البته کاربرد این تکنیک فقط در پیری پوست نیست و در موارد دیگری از جمله اسکار یا جای جوش یا جای جراحی و سوختگی ، تغییرات رنگی پوست ، منافذ باز پوستی ، افزایش قوام پوست خطوط کشش پوستی ( استریا ) و جوانسازی پوست نیز کاربرد دارد.
انجام عمل پیلینگ لیزری چقدر طول می کشد ؟
با وجود دستگاه های جدید لیزر اولتراپالسی اسکن دار، معمولا طول مدت عمل لیزر پوست کمتر از یک ساعت طول می کشد. بلافاصله پس از عمل پوست برافروخته و به رنگ صورتی پررنگ یا قرمز در می آید و بیمار احساس سوختگی یا خارش میکند که در روش تکنیک باز از پماد وازلین یا پماد ترکیبی روی پوست استفاده میشود که بسته به شرایط و نوع پوست بیمار، پزشک می تواند از روش پانسمان بستر با گاز نیمه تراوا استفاده کند. تورم صورت بین روز دوم تا چهارم طبیعی است، بین روزهای ۷ تا ۱۰ بیمار پوست قرمز و صورتی دارد که به تدریج به سمت طبیعی شدن پیش میرود و در حدود هفته سوم پس از عمل از بین می رود.
شفا آنلاین