به گزارش «بهداشت نیوز» با شروع فصل امتحانات، دانشآموزان با سطح بالایی از استرس مواجه میشوند و معلمان هم معمولا نگران هستند که دانشآموزان بهخاطر این استرس نتوانند انتظارات لازم را برآورده کنند. پدرها و مادرها نیز سعی میکنند این استرس را تشدید نکنند و فضای زندگی دانشآموزان را آرام و مثبت نگه دارند. البته، همه والدین در این کار موفق نیستند، اما آنان نیز با جدی گرفتن نکات زیر میتوانند از فصل امتحانات با موفقیت عبور کنند.
راهکار کاهش استرس کودکان در شب امتحان
۱. نسبت ۸ به ۱ را رعایت کنید!
در جهان امروزی، والدین باید به فرزندان کمک کنند تا این نگرش مهم را بپذیرند و با جدی گرفتن آن تکامل پیدا کنند: موفقیت با تلاش سخت و جدی برابر است. عیبجویی کردن، تنبیه کردن و برجسته کردن ضعفها و اشتباهات دانشآموزان، ذهنیت منفی و ثابتی را در آنان بهوجود میآورد که تقریبا تغییرناپذیر است. در این حالت، دانشآموزان به خودشان جملاتی مانند این را میگویند: «من در ریاضی افتضاح هستم!» یا «من هیچ وقت چیزی یاد نمیگیرم!». با اینحال، یکی از موثرترین اصولی که به کار معلمان و والدین میآید، جدی گرفتن نسبت ۸ به ۱ است؛ ۸ نکته مثبت در مقابل یک نکته منفی. این نگرش به دانشآموزان کمک میکند تا عملکرد بهتری داشته باشند و نقاط قوت خودشان را باور کنند.
۲. تلاش دانشآموزان را ستایش کنید، نه استعدادشان را!
توصیه روانشناسان این است که اگر فرزندتان در انجام دادن کاری موفق شد، به او نگویید که «آفرین! انگار کمی نبوغ و استعداد هم داری!». بهجای چنین عبارتی، باید بگویید: «تو سخت تلاش کردی و پاداش تلاشت را گرفتی!». متخصصان معتقدند که والدین نباید دانشآموزان را به یک رشته درسی محدود کنند و مثلا به او بگویند که «تو برای ریاضی یا پزشکی متولد شدهای!». درواقع، فقط تلاش و کسب نتیجه بهخاطر تلاش است که اهمیت دارد.
۳. هیچ وقت از پول برای پاداش دادن بهخاطر نتیجه امتحانات استفاده نکنید!
پول دادن برای موفقیت در امتحانات، یکی از رایجترین شگردهای والدین در سرتاسر جهان است. این کار واقعا وسوسهبرانگیز است، اما اجازه بدهید تا معنای نهفته در سیستم «پرداخت براساس نتیجه» را با هم مرور کنیم. چیزی که شما با این کار به فرزندتان میگویید، این است: «من درک میکنم که درس خواندن، کار فوقالعاده ناخوشایندی است. پس من با پول دادن از تو بهخاطر این کار قدردانی میکنم». درواقع، چنین کاری، عشق دانشآموزان به یادگیری را نابود میکند.
۴. آغوش ۷ ثانیهای!
هیچ کس به آمارهای جزئی دقت نمیکند، اما گروهی از محققان براساس همین آمارها به یافتههای مهمی دست پیدا کردهاند. آنان میگویند که قرار گرفتن فرزندان در آغوش والدین بهطور متوسط فقط ۲ ثانیه طول میکشد، درحالی که اگر این زمان به ۷ ثانیه برسد، تاثیرات مثبت و بینظیری دارد. درواقع، ارتباط ۷ ثانیهای والدین با فرزندان، ترکیبات شیمیایی مثبتی را در بدن هر دوی آنان به جریان میاندازد و عشق میان آنها را تقویت میکند. والدین میتوانند از همین ترفند برای آرامش دادن به دانشآموزان کمک بگیرند. البته آنان نباید جزئیات مساله را به فرزندشان بگویند، چون تاثیر کار را از بین میبرد.
◊ روش های آرامش یافتن در شب امتحان
منبع: بهداشت نیوز